Asker olmasa kadınlar linç edecekti

Güncelleme Tarihi:

Asker olmasa kadınlar linç edecekti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 15:32

MARDİN’in Mazıdağı İlçesi Bilge Köyü’nde 44 kişinin öldürülmesinin ardından köyü terk eden sanık yakınlarının kullanamadıkları ev, bahçe ve arazilerinin kamulaştırılması için açtığı davada köye keşfe giden bazı sanık yakınları ile avukatlar, ölenlerin yakınlarının saldırısına uğradı. Jandarma saldırıyı önlemek için havaya uyarı ateşi açtı.

Haberin Devamı

Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009 tarihinde 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 3 kişinin yaralandığı olayın ardından sanık yakınları köyü terk edip Kırklareli’ne yerleşti. Köyden ayrılmak zorunda kalan sanık yakınları olayın ardından köydeki arazilerini kullanamadıklarını belirterek, Mazıdağı Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurup arazileri, ev ve bahçelerinin devlet tarafından kamulaştırılması talebinde bulundu.

ARBEDEDEN FOTOĞRAFLAR 

ASKER OLMASA KADINLAR LİNÇ EDECEKTİ

TAŞ VE SOPALARLA SALDIRDILAR

Mahkemenin köyde keşif yapılmasını kararlaştırması üzerine bugün avukatlar ve köyü terk eden bazı sanık yakınları köye gitti. Köyden ayrılmak zorunda kalan 3 kadın ile avukatlarının katılımıyla yapılan keşif çalışması sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Önlemlere rağmen keşif sırasında köyde yaşayan kalabalık bir grup, taş ve soplarla sanık yakını 3 kadın ile avukatlara saldırdı. Sanık yakınlarından Nesrihan Çelebi, Köçeri Çelebi ile Pakize Çelebi atılan taşlardan yaralanırken, avukat Özlem Demirbaş tartaklandı.

Haberin Devamı

Yaşanan arbede sırasında jandarma ekipleri, saldırganları dağıtmak için havaya ateş açtı. Yaralı kadınlar ile avukatlar köyden zırhlı araçlarla alınıp, Şeyhan Jandarma Karakolu’na götürüldü. Olayların ardından köyde alınan sıkı güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!