Otomobilleri ağaçlara bağlatan tufan

Güncelleme Tarihi:

Otomobilleri ağaçlara bağlatan tufan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 00:00

Çanakkale Lapseki, Balıkesir Bandırma ve Marmara Antalya Manavgat ve Tekirdağ'ın Saray ilçesinde aralıksız süren sağanak yağış nedeniyle sel oluştu. Dereler taştı. Ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar sokaklarda kaldı. Sulara kapılan birçok araç sürüklenirken bazı kişiler otomobillerini sel sularından korumak için iple ağaca bağladı.

Haberin Devamı

Biga ve Lapseki ilçelerindeki etkili yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.  Biga Kaymakamı Fatih Genel,  gece boyunca süren sağanak nedeniyle ekiplerin görev başında olduğunu, köylerde ve ilçe merkezinde yapılan incelemelerde çok büyük bir kaybın yaşanmadığının tespit edildiğini söyledi.

EVLERİ SU BASTI / FOTO GALERİ

Çanakkale-Biga yolunun tek yönlü olarak kısa süre trafiğe kapandığını, yapılan müdahaleyle trafik akışının yeniden normale döndüğünü belirten Genel, “Balıkçeşme beldesindeki dere 7 kez taştı, ancak ekiplerimiz tahliyesini gerçekleştirdi. Orada bir sıkıntı yok. Selvi, Danişment, Gündoğdu ve Güvemalan derelerinde zaman zaman taşkınlar yaşandı. Buralarda da önemli bir durum yok. İlçe merkezinde ise Doğankent bölgesindeki bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Bunların dışında önemli bir durum yok” dedi.

BALIKESİR'DE ARAÇLARI AĞAÇLARA BAĞLATAN SEL


 

Haberin Devamı

LAPSEKİ YAĞMURA TESLİM / WEB TV

Bu arada, Lapseki'nin içinden geçen Çınarlı Dere'de taşkın yaşandı. Dere yatağında bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yaklaşık 20 evi su bastı. Olay yerine gelen Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ve Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, çalışmaları yerinde inceledi.

Kaymakam Tavlı, yağışın gece boyunca sürdüğünü belirterek, “Ekiplerimizin su tahliyesi çalışmaları sürüyor. İlçe merkezi ve köylerinde şu an için riskli bir durum söz konusu değil. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

BANDIRMA SELE TESLİM

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde dün gece etkili olan şiddetli yağış, bir çok işyerinde su baskınlarına neden oldu.

Bandırma İlçesi’nde saat 23.00 sıralarında başlayan ve giderek şiddetlenen sağanak yağış nedeniyle Adnan Menderes. Hamit Kaplan ve Cumhuriyet caddelerinde bulunan işyerleri ve evlerin alt katlarını su bastı.

BANDIRMA'DA SEL / FOTO GALERİ

BANDIRMA SULAR ALTINDA / WEB TV

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, caddelerde göçüklere de neden olan su baskınlarına karşı itfaiye ekiplerinin sabaha kadar görev yaptığını söyledi. Devam etmesi beklenen yağışlara karşı hazırlıklı olduklarını kaydeden Onur, 30 motopompumuz hazır bekliyor. Gerekirse özel kuruluşlardan da destek isteyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Bandırma İstasyonu yetkilileri, ilçeye son 24 saat içinde metrekareye 34,6 kilogram yağış düştüğünü belirterek, bugün akşam saatleri ve yarın öğlene kadar şiddetli yağışın devam edeceğini kaydettiler.

AĞAÇLARA BAĞLATAN SEL

ARABALARINI BÖYLE KORUDULAR / FOTO GALERİ

Balıkesir’in ada olan ilçesi Marmara’da dün akşam başlayan ve gece devam eden sağanak yağış sele neden oldu. Birçok ev ve işyeri sular altında kalırken dört otomobil de selde sürüklendi. Bazı kişiler otomobillerini sel sularından korumak için iple ağaca bağladı. İlçede özellikle sahilde bulunan çay bahçelerine dolan kum ve çakıl işyerlerine zarar verdi.

Marmara İlçesi’nde bazı köylerde derelerin taşması ve yolların yıkılması nedeniyle öğrenciler okula gidemeyince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulları bir gün süreyle tatil etti.

Haberin Devamı

ÇERKEZKÖY VE SARAY’DA SU BASKINLARI

Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Saray ilçelerinde sabaha karşı başlayan sağanak yağmur sonrası çok sayıda ev ve işyerini su bastı, caddeler göle döndü. Yıldırım düşen bir fabrikanın da çatısı çöktü.

Çerkezköy’de sabaha karşı etkili olan yağmur nedeniyle Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki İmar Sitesi’nin giriş katında bulunan daireler ve bahçede bulunan bazı araçlar su altında kaldı. Ayrıca lağım suyu tuvaletlerden taşınca Zübeyde Hanım Anaokulu, Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu, Gabralı İlköğretim Okulu’nun bazı bölümlerini su bastı. Kaymakamlık Binası’nın da kazan dairesi de su doldu.

Belediye ekipleri vidanjörlerle vatandaşlar da kovalarla dolan suyu boşaltmaya çalıştı. Su basan okullarda inceleme yapan yetkililer, birkaç saat gecikmeli de olsa temizliğin yapılmasının ardından eğitime devam edileceğini belirtti.

Haberin Devamı

FABRİKAYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve raf sistemleri ile büro malzemeleri üretimi yapan Teknogon fabrikasına da gece yarısında yıldırım düştü. Çatısı çöken fabrikada maddi hasar meydana gelirken, yaralanan olmadı.

SARAY’DA ARAÇLAR YOLDA KALDI

Etkili olan yağmur nedeniyle Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde 10 işyerini su bastı. Yağışın etkili olması nedeniyle belediyeye ait iş makineleri suların biriktiği cadde ve sokaklarda tıkanan rögarlarının kapaklarını açtı. Su dolu caddede kalan bir otomobil ise itfaiye ekipleri tarafından halatla çekilerek kurtarıldı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ merkezde yağmur etkili olmadı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde bugün ve yarın sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

MANAVGAT’TA AŞIRI YAĞIŞ SU BASKINLARINA YOL AÇTI

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı.

YAĞIŞTAN FOTOĞRAFLAR 

Manavgat’ta dün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısı şiddetini artıran yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve işlerini su bastı, yolda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Kasaplar Mahallesi’nde ise su kanalının taşması nedeniyle bir evin istinat duvarı yıkıldı. Evlerin zemin katlarını su bastı. Belediye ekipleri konutların bahçesinde su birikmesine neden olan pek çok evin istinat duvarında iş makineleriyle delikler açtı.

İlçe merkezi ve Side Kavşağı’ndaki su birikintileri de sürücülere zor anlar yaşattı. Pek çok araç, yağmur göletlerinde kaldı. Yine ilçe merkezinde pek çok işyerini su bastı. İşletmeciler kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

BELEDİYE YARDIM EDECEK

Kasaplar Mahallesi’nde inceleme yapan Manavgat Belediye Başkanvekili Erşan Özden, başkan yardımcıları Hasan Şimşek ve Hasan Şekerlisoy, vatandaşlara gerekli desteğin verilmesi için belediye ekiplerini yönlendirdi. Fırtına ile birlikte yağmurun aniden bastırmasının hayatı olumsuz etkilediğini belirten Belediye Başkanvekili Özden, fırtına sonrası ağaçlardan kopan yapraklı dalların rögar kapaklarını tıkadığını, bunun da su baskınlarına yol açtığını söyledi. Başkan Vekili Özden, suların çekilmesiyle birlikte yağıştan zarar gören vatandaşlara yardım edeceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!