Hakkari'de çatışma: 1 üsteğmen şehit

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride çatışma: 1 üsteğmen şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2012 13:26

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Kazan Vadisi'ndeki çatışmada bir üsteğmen şehit oldu. Bölgede devam eden çatışmalarda 6 PKK'lının öldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADİSİ’NDE

Çukurca’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi’ndeki sıcak çatışmalar sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları’ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi’nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı ve çok sayıda PKK’lının da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

ŞEHİDİN EVİNDE YAS / WEB TV

6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Haberin Devamı

Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde sabahın erken saatlerinde çıkan çatışmalar devam ederken, bölgedeki operasyonlar ise kobra tipi helikopterlerin desteğinde sürdürülüyor. Bölgedeki çatışmalar sırasında ilk belirlemelere göre 6 PKK'lının öldürüldüğü belirtilirken, konuyla ilgili yetkililer bir açıklama yapmadı.

MARDİN'DE PATLAMA: 1 POLİS ŞEHİT

OPERASYON BÖLGESİNDE 1 SİVİL ÖLDÜ, 1 SİVİL YARALI

Çukurca’nın Kazan Vadisi’nde bulunan Kazan Köyü’nde ise 2 kadının yaralandığı belirtildi. Kazan Köyü’nden Aziza Çetin ile Keziba Çetinkaya’nın operasyonlar sırasında yaralandıkları ileri sürüldü. Helikopterlerden atılan bombaların şarapner parçalarından yaralandıkları ileri sürülen Aziza Çetin, Çukurca Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari’ye sevk edilirken hayatını kaybetti. Diğer yaralı Çetinkaya ise Çukurca’ya getirilmeden ambulansla Hakkari’ye gönderildi.

ÇUKURCA’DA KEPENKLER KAPALI

Bu arada Çukurca Sağlık Ocağı önünde polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Bu gelişmeler üzerine Çukurca ilçe merkezinde ise kepenkler kapatıldı. Sabah saatlerinde 2 savaş uçağının da Çukurca İlçesi üzerinden geçerek sınıra doğru gittikleri görüldü. Operasyonlar nedeniyle Kazan Vadisi’ne giriş çıkışlar yasaklandı. Bölgedeki gelişmelerle ilgili yetkililer tarafından ise bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

HAKKARİ'DE AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!