Fethullah Gülen’in kardeş acısı

Güncelleme Tarihi:

Fethullah Gülen’in kardeş acısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 12:53

Fethullah Gülen'in kardeşi Hasbi Nidai Gülen Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Haberin Devamı

45 gündür akciğer kanseri tedavisi gördüğü Fatih Üniversitesi Hastanesi’nde sabah saatlerinde vefat eden Gülen için Hacı Bayram Camii’nde Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Gülen’in cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Partili eski bakanlardan Zeki Ergezen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. Cenaze namazında 5 çocuk babasın Hasbi Nidai Gülen’in oğulları Fatih ve Usame Gülen, kardeşi Salih Gülen ve yakınları ile çok sayıda vatandaş da yer aldı. Hasbi Nidai Gülen’in cenazesi  havayolu ile memleketi Erzurum’a götürülecek. Gülen’in cenazesi pazar günü, Erzurum’un Pasinler kazasına bağlı Korucuk köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

3’ü kız, 7’si erkek 10 kardeşi bulunan Fethullah Gülen, kardeşlerinden dördünü kaybetti. Kardeşleri Nardane, Nizamettin, Muhammet Fakrullah ve Nidai’yi kaybeden Gülen’in kardeşleri Nurhayat, Seyfullah, Mesih, Salih, Fazilet ve Kutbettin ise halen hayatta bulunuyor. Fethullah Gülen, erkek kardeşlerin en büyüğü.

Haberin Devamı

CENAZEYE GELECEK Mİ

Kardeşini kaybeden Fethullah Gülen ile ABD ile Türkiye arasındaki zaman farkı nedeniyle henüz temas kurulamazken cenazeye gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Ancak Gülen’in Türkiye’deki yakın çevresinin, cenaze sebebiyle Türkiye’ye gelmesine ihtimal vermediği öğrenildi. Gülen’in  “kardeşinden daha yakın” arkadaşı olan Hacı Kemal Erimez’in vefatından sonra da Türkiye’ye gelmediğine dikkat çeken yakın çevresi, “Kardeşi için de Türkiye’ye gelmesi mümkün görünmüyor” dedi. Gülen’in kaybettiği kardeşi için yaşadığı ABD’de gıyabi cenaze namazı kılacağı ve dua edeceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!