Başbakan'dan tarihi konuşma

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan tarihi konuşma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 09:46

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti kongresinde yaklaşık 2,5 saat süren bir konuşma yaptı. Başbakan, konuşmasında son kez genel başkanlığa aday olmasıyla ilgili olarak, "Bu bir veda değil, bu bir es’tir, bitmeyen şarkının notaları arasında bir moladır. Bu yorgunluğun molası değil, bir ilkenin bir sözün vaadin yerine getirilmesidir" dedi.

Haberin Devamı

TARİHİ KONGREDEN KARELER

Başbakandan tarihi konuşma
Hürriyet Dünyası AK Parti Kongresi'ni dev kadroyla takip ediyor. Soldan sağa üst sıra: Fatih Çekirge, Uğur Ergan, Bülent Mumay, Enis Berberoğlu, Metehan Demir, Nuray Babacan. Alt sıra: Ümit Çetin, Aysel Alp, Zeynep Gürcanlı, Selçuk Şenyüz



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı



BAŞBAKAN GELDİ SALON YIKILDI / WEB TV



GAZETECİLER AYAKTA KALDI

Delegeler, parti örgütleri ve halk kadar, gazetecilerin de AK Parti kongresine ilgisi büyük. Ancak salonda gazeteciler için ayrılmış küçük bölüm, kongreye akredite olan yüzlerce gazetecinin gelmeye başlamasıyla tamamen doldu. Gazetecilerin çok büyük bölümü ayakta kaldı.

Haberin Devamı

BİNLERCE POLİS GÖREVLİ

Kongrenin güvenliği için Ankara'da binlerce polis görevlendirildi. Arena spor salonunun ana kapısının açıldığı yol, trafiğe kapatıldı. Kongre salonuna gazeteciler, delegeler ve halk, teker teker aranarak alınıyorlar.

Kongre salonunda "Hayallerimiz var, sevdamız var", "büyük millet, büyük güç", Bir olduk birlik olduk, birlikte Türkiye olduk", "Türkiye'nin partisi, Türkiye'nin lideri", "Her şey Türkiye için bu ışık sönmeyecek", "biz birlikte Türkiye'yiz" ifadelerini içeren pankartlar asılı durumda.

Tüm tribünlere ise, hem AK Parti, hem de Türk bayrağı dağıtılmış durumda.

Kongre salonunda engelliler de unutulmamış. Tribünlerde engelliler için özel yerler ayrılmış.

Haberin Devamı

Başbakandan tarihi konuşma
ERDOĞAN SÖZÜNDEN DÖNER Mİ ? 


KONGRE KUMANYASI THY'YE HİZMET VEREN ŞİRKETTEN

AK Parti, kongreye katılanlara kumanya dağıtımı için, halen THY'ye de hizmet veren Do&Co şirketi ile anlaşmış. Kongre için gelenlere sabahın ilk saatlerinden itibaren kumanya dağıtımına başlandı.

DEV EKRANLARDAN İCRAATLAR ANLATILIYOR

Geçen kongrelerdeki kesintisiz müzik yayınının aksine, bu kez Kongre salonunda, sabahın ilk saatlerinden itibaren gerek salonun içinde, gerekse dışında AK Parti'nin iktidardaki icraatını anlatan filmler durmaksızın gösteriliyor.

Dev ekranlardaki videolarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından da kesitler veriliyor. Ve Başbakan ekranda her konuştuğunda, tribünlerden coşkulu alkışlar geliyor.

Haberin Devamı

"GADANI ALIRIM BÜYÜK USTA...."

AK Parti Kongresi'nde, parti yönetimi kendi belirlediği pankartlar dışında pankart açılmasına izin vermiyor.
Ancak arada, bazı parti örgütleri bu yasağı, kısa süreli de olsa, delmeyi başarıyorlar.
Bunlardan biri de Kayseri il örgütü oldu.

Birden bire açtıkları pankartta, "koca dünya sana hasta, ne yiğittin sen Davos'ta, gadanı alırım büyük usta..." yazıyordu.
Pankart sadece birkaç dakika açıldı, ardından parti yöneticilerinin uyarısı ile kaldırıldı.

NEŞET ERTAŞ UNUTULMADI

Kongre'de, geçtiğimiz hafta içinde hayatını kaybeden Neşet Ertaş da unutulmadı. AK Parti'nin şarkılarına ara verilerek, "Neşet Ertaş anısına" anonsu yapıldı ve Neşet Ertaş'ın türküleri yayınlanmaya başladı. Kongre, Neşet Ertaş'ın sesiyle coştu.

Haberin Devamı

SALON DIŞINDA KONUŞTU İÇERİ GİRDİ ORTALIK YIKILDI

Başbakan Erdoğan Ankara Arena'ya gelişinin ardından salona gimeden önce dışarıda partililere kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la salona girdi. Başbakan'ın salona girmesiyle birlikte coşku tavan yaptı. Partililer Erdoğan'a büyük sevgi gösterilerinde bulunurken Başbakan da AK Partililere çiçek attı.

Başbakan ve protokolün yerini almasının ardından AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem kongre açılış konuşmasını yaptı.

MEHMET ALİ ŞAHİN DİVAN BAŞKANI

Oy birliği ile Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Divan Başkanı seçildi. Şahin konuşmasında, “AK Parti herhangi bir parti değildir. AK Parti’yi Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları kurmadı, millet kurdu. Millet kurdu, Recep tayip Erdoğan ve arkadaşları bizler gidip tabelaları astı” dedi.

Kongre Divanı seçimi yapıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ERDOĞAN ŞİİRLE BAŞLADI

Başbakan Erdoğan, AK Parti Kongresindeki konuşmasına, Sezai Karakoç'un "sürgün ülkeden, başkentler başkentine" şiirini okuyarak başladı.
Kongre salonuna, şiirde yer alan "sevgili, en sevgili, ey sevgili" dizeleriyle başladı.
 
TÜM SALON AĞLADI
 
Daha Başbakan şiirin ilk dizelerini söylemeye başladığında, salonda gözyaşları da hakim oldu. Başbakan şiirin sonuna geldiğinde, bazı katılımcı ve delegelerin ağladıkları dikkat çekti.

İŞTE KARAKOÇ'UN O ŞİİRİ

SALONDAN NOTLAR...

BAŞBAKAN, SALONA GİREMEYENLERİN DE GÖNLÜNÜ ALDI

Arena spor salonunun içi kadar, dışı da dolu. Nitekim, Başbakan Erdoğan Arena’ya gelişinde, salona girmeden önce, dışardakilere de kısa bir konuşma yaptı, onların gönlünü aldı. Başbakan, “Bizim için bu kongre bir milat değil. Bizim miladımızı 14 Ağustos 2001’dir” dedi. Erdoğan, “Sizinle salonun içinde beraber olmak isterdim. Ama takdir edersiniz ki salonun içi lebalep dolu” dedi. Erdoğan, AK Parti’nin “ben merkezli” bir parti olmadığını, “biz merkezli” olduğunu da vurguladı.

SALONDAN CHP’YE TEPKİ

Başbakan konuşmasında, ana muhalef partisi CHP’yi de eleştirdi. Sadece bugünkü CHP’yi değil, Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerde iktidarda olan CHP’nin icraatini de eleştiren Başbakan’ın bu sözleri üzerine, tüm salon ana muhalefet partisine tepkisini “yuh” sesleriyle gösterdi.

KONUŞMADA EN ÇOK ALPARSLAN’DAN BAHSETTİ

Başbakan’ın konuşmasında dikkat çekici unsurlardan biri de, 1071 Malazgirt savaşı ile Anadolu kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan’dan pekçok kez bahsetmesi oldu. Öncelikle AK Partili gençlere hedef olarak 2071 tarihini koyan Başbakan, burada Alparslan’ın komutan olduğu Malazgirt Savaşı’na atıf yaptı.

Yine konuşmasının bir başka bölümünde Alparslan’ın Malazgirt öncesi ordusuna yaptığı konuşmadan alıntılar yapan Başbakan Erdoğan, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde bir kez daha Selçuklu Sultanı’nı andı. Erdoğan, “Sultan Alparslan gibi beyaz kefenimizi giyerek yola çıktık..” dedi.

KONUŞMAYA “AŞIK VEYSEL” ARASI

Başbakan Erdoğan, konuşmasının yaklaşık birinci saatinde, kısa bir ara verdi. Salona “size bir sürprizim var” diyen Erdoğan, önce Aşık Veysel’in “uzun ince bir yoldayım” şiirini kürsüden okudu. Ardından sustu. Bu arada, salona Aşık Veysel’in kendi sesinden uzun ince bir yoldayım türküsü verildi. Başbakan türküye kürsüden dinlerken, duygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!