Tunceli'de patlama: 7 şehit

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide patlama: 7 şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 17:58

Tunceli’de sivil plakalı askeri personel taşıyan minibüs ile güvenliğini sağlayan askeri cipin geçişi sırasında, teröristlerce gasp edilen ve bomba yüklenerek yol kenarına bırakılan araç patlatıldı. Her iki aracın da alev alıp yandığı patlamada 6 asker şehit oldu, yolda kocasıyla birlikte yürüyen Fadime Acar adlı bir kadın hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Saldırı kent merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk mahallesi Yeni Hastane Kavşağı’nda dün meydana geldi. PKK’lı teröristler, Türk Telekom Müdürlüğü’ne ait aracı gasp edip bomba yükledikten sonra, askerlerin geçiş güzergahına yerleştirdi. Saat 18.05’te teröristler, koruma görevi yapan askeri cip ile sivil plakalı askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracı patlattılar. Bombanın etkisiyle askeri cip ile bomba yüklü araç alevler içinde kaldı. Tahrip gücü çok yüksek bombanın şarapnel parçaları da servis minibüsünü adeta delik deşik etti. Şiddetli patlama kent merkezinden de duyuldu. Patlamada 2 uzman çavuş ile 4 er şehit oldu. Bu sırada yoldan geçmekte olan Fadime Acar adlı bir kadın hayatını kaybederken yanındaki kocası Ali Acar ise yaralandı. Ali Acar Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Patlamayla birlikte bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan da kalkan Kobra ve Sikorsky helikopterler patlamanın olduğu bölgede uçtu. Olay yerine giden itfaiye ekipleri, yanan araçları söndürmek için büyük caba harcadı. Saldırının ardından Tunceli-Elazığ karayolu bir süre trafiğe kapatıldı.

ÇERKEZKÖY'E ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ

Ormanlık alanda 4 kişi tespit edildi

Saldırının ardından hava destekli başlatılan operasyonlar sırasında bölgeye yakın ormanlık alanda şüpheli 4 kişi tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve polis harekat timleri sevkedildi.

7 kişi vefat etmiş olup...

Saldırı sonrası Tunceli Valiliği’nden ilk önce şu açıklama yapıldı: “25.09.2012 günü saat 18.05 civarında, Tunceli merkez Atatürk Mahallesi  Kanoğlu mevkisi Yeni Hastane Kavşağı’nda meydana gelen patlamada 7 kişi vefat etmiş olup, 1 yaralı bulunmaktadır.”

Valiliğin gece yaptığı ikinci açıklaması işe şöyle:

“Saat 20.48 itibariyle  alınan bilgiye göre, patlamada 2’si uzman çavuş, 4’ü er ve 1’i sivil vatandaş  olmak üzere 7 şehit bulunmaktadır. Olayda bir vatandaş yaralandı. Bu vatandaşımız Elazığ Araştırma  Hastanesi’ne sevk edilmiş olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır.”

Haberin Devamı

Türk Telekom’un aracını gasp ettiler

Teröristlerin saldırıdan 6-7 saat önce merkeze bağlı Çiçekli köyü yakınlarında Türk Telekom Müdürlüğü’ne ait bir aracı gasp ettikleri belirlendi. PKK’lılar araçta bulunan 2 kişiyi de bir süre alıkoydu. Teröristler, bombalı saldırının ardından ise 2 kişiyi Çiçekli köyü yakınlarında serbest bıraktılar. Polis, 2 kişinin ifadesini almak için Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

TUNCELİ'DE PATLAMA / FOTO GALERİ

PKK'NIN BOMBA TUZAĞINI KORUCULAR BULDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!