İzmirliler sıraya girdi

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler sıraya girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 08:59

Yunanistan’ın tarihi konsolosluk binasını satma kararı İzmir’de büyük heyecan uyandırdı. İzmir’de Kordon olarak bilinen Atatürk Caddesi’ndeki tarihi binanın satışa çıkarılmasının büyük fırsat olduğunu belirten bir grup işadamı, binayı almak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Milliyet'in haberine göre, binanın 9 Eylül 1922’den sonra Kurtuluş Savaşı’nın son sahnelerinin geçtiği Kordon’daki son Yunan varlığı olması açısından taşıdığı öneme dikkat çeken ve isimlerinin henüz açıklanmasını istemeyen işadamları, binanın satın alınıp bir müze haline getirilmesinin doğru olacağı görüşünü savundu. Binada kurulacak müzenin “Kurtuluş Müzesi” olması fikri ağır basıyor.

Daha önce işadamı Lucien Arkas İzmir Fransız Konsolosluğu’nu restore edip sanat müzesi yapmıştı. İzmirli işadamları Yunan Konsolosluğu’nu ise bir kurumun almasını tercih ediyor. Bunun için, önümüzdeki hafta meslek odaları başkanları ve işadamı örgütlerinin başkanlarından oluşan “Başkanlar Kurulu”nun toplantıya çağrılması için harekete geçildi. Bu toplantıda nasıl bir yol izleneceği kararlaştırılacak. İsteyen herkesin maddi katkısıyla, Ege Ekonomiyi Güçlendirme Vakfı ya da benzeri bir kurum altında satın alma başvurusu yapılması da gündemde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!