Van’daki çocuklar Erdoğan’ı tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Van’daki çocuklar Erdoğan’ı tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:52

VAN’da Vali Münir Karaloğlu’nun katılımıyla eğitim yılının açılışının yapıldığı, Ahmet Yesevi İMKB İlköğretim Okulu’nun dış duvarına, depremde hayatını kaybeden 69 öğretmenin fotoğraflarının bulunduğu pankart asıldı.

Haberin Devamı

Van’da eğitim ve öğretim yılını buruk başladığını belirten Karaloğlu, “Çocuklarımızın büyük çoğunluğunun ana dili Kürtçe. 1’inci sınıfa başlamadan önce onlara Türkçemizi öğretmemiz gerekir ki dezavantajı kaldıralım. Bu sene de, bundan sonraki yıllarda da buna ağırlık vereceğiz” dedi. Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katılan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, kitap dağıtımı sırasında eline aldığı üzerinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yeni okula başlayan çocuklara göstererek, tanıyıp tanımadıklarını sordu. Çocuklar, soru karşısında sessiz kaldılar.

Okula molotof attılar

Yeni eğitim yılı, Şırnak’ın merkez ve Silopi ile Cizre ilçelerinde olaylı  başladı. Anadilde eğitim isteyen BDP’liler Milli Eğitim müdürlüklerine yürümek istedi. Polis müdahale etti. Cizre’de de bir grup, inşaatı yeni biten okula molotofkokteyli attı. Okulun camları kırıldı.        

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!