Çelebi: Özal’ın mezarının açılması üzüntü verici

Güncelleme Tarihi:

Çelebi: Özal’ın mezarının açılması üzüntü verici
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 22:03

ANAVATAN Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının açılmasına karar verilmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, “Umarız kamuoyunun beklentilerini karşılayacak ve yıllardır süre gelen şüpheleri giderecek sonuç elde edilir” dedi.

Haberin Devamı

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Özal’ın yıllardır aydınlatılamayan şüpheli ölümünün kamu vicdanını ve sevenlerini rahatsız ettiğini belirten Çelebi, parti olarak konunun yakın takipçisi olduklarını bildirdi. “Kanaatlerinin Özal’ın öldürüldüğü yönünde olduğunu” bildiren Çelebi, şunları söyledi:

“O dönemki ülke yöneticilerinin karmaşık ve tutarsız açıklamaları herkesi olduğu gibi bizi de rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın öldürüldüğü yönünde şüpheye teşvik etmiştir. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün konunun yakın takipçisi olduğunu biliyoruz. Gelinen nokta ise şüpheleri haklı çıkarmakta. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı elde edilen bulgular neticesinde mezarın açılmasına karar vermiştir. Umarız kamuoyunun beklentilerini karşılayacak ve yıllardır süre gelen şüpheleri giderecek sonuç elde edilir. Eğer ortada bir cinayet söz konusuysa faillerinin derhal yakalanmasını yüce Türk adaletinden bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!