Uysal: "CHP'nin bu cinayeti kınadığının göstergesi"

Güncelleme Tarihi:

Uysal: CHPnin bu cinayeti kınadığının göstergesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 17:43

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Menderes ve arkadaşlarının mezarını ziyaret etmesinin önemli bir adım olduğunu belirtirken, bunun CHP'nin tüzel kişiliğinin siyasi cinayeti kınadığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Uysal, "Zımni bir genel başkan olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözleri anlam ifade etmektedir. Özellikle de Türkiye'de siyah ve beyazın arasında sıkışmış bir siyaset ortamında Kılıçdaroğlu'nun yarattığı bu iklim önemlidir" dedi.
 
Bu ziyaretin siyasette normalleşme arayışının bir göstergesi olduğunu belirten Uysal, “Devletlerin geleneğinde de cinayet yoktur. Hele hele başbakan cinayeti hiç yoktur. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın döneminde devletçe özür dilenmiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini, sözlerini önemsiyoruz. Teşekkür ediyoruz. Ziyareti CHP’nin tüzel kişiliğinin siyasi cinayeti kınadığının bir göstergesidir" dedi.
 
DP olarak 1946 yılından beri misyonlarının 'siyasette normalleşme' olduğunu vurgulayan Uysal şöyle devam etti:
 
 ''DP misyonu aşırılıkları törpüleyen, normalleşmeyi savunmaktır. Ayrıldığımız noktaları ön plana çıkarmamak, farklılıkları muhafaza ederek, birlikte yaşama iradesini ortaya koymaktır. Menderesler'in, Bayarlar'ın, Özallar'ın, Demireller'in, Aydın Menderesler’in yoludur. Bizim de toplumsal, siyasi hedefimizdir. Adnan Menderes’in temsil ettiği bu değerleri unutmayan başka siyasi partiler, toplum örgütleri olması bizi memnun etmiştir. Memnuniyetle anlıyoruz ki bu normalleşme arayışıdır. O nedenle de Sayın Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini memnuniyetle kabul ediyoruz. CHP Genel Başkanı’nın attığı adımı da önemli buluyoruz” diye konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!