Ä°dris Naim Åžahin, Angelina Jolie'yi kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Ä°dris Naim Åžahin, Angelina Jolieyi kabul etti
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 11:24

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ve beraberindeki heyeti kabul etti.Şahin'in makamında basına kapalı gerçekleşen görüşmede, görüntü alınmasına izin verildi. Görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Haberin Devamı

ABD'li ünlü film yıldızı ve BM Özel Elçisi Angelina Jolie, Gaziantep ve Kilis'teki Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları ziyaretinin ardından dün Ankara'da Suriye mesaisine devam etti.Â

KEYİFLİ GÖRÜŞMEDEN FOTOĞRAFLAR

Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'le birlikte sabah erken saatlerde Suriyeli sığınmacılara yardım sağlayan aralarında Kanada, İrlanda gibi donör ülkelerin büyükelçilerinin de bulunduğu bir heyetle kahvaltıda buluştu. Jolie'nin donör ülkelerin büyükelçilerine, mültecilerin içinde bulunduğu koşullara ilişkin izlenimlerini aktararak, "Yardımları arttırın" dediği belirtildi.

Temasları sırasında "Sığınmacılara sınır kapılarını kapatmayın" mesajı veren Jolie, başkentte İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcı Beşir Atalay ile bir araya geldi. Bu görüşmelerde göç konusu ve sığınma yasalarının ele alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

JOLIE'DEN AÇIKLAMA

Angelina Jolie temaslarının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

Suriyeli mülteciler için yaptıkları için Türkiye’ye minnettarız. Güven içinde ellerine geleni yapıyorlar çocuklar için. Kamplardaki durum oldukça organize. Bütün halka yardım eli uzatılmış.

Elbette çok insan var ve sonuç olarak burası bir kamp. Travmatik bir olay. Türk hükümeti psikolojik yardım da yapıyor. Bunun içinde minnettarız. Umarım birlikte çalışarak üstesinden geliriz.

Değişen iklim koşulları içinde umarım kimse donarak hayatını kaybetmez. Türk hükümetine tekrar teşekküre ederim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!