Yalaka diyemezsin

Güncelleme Tarihi:

Yalaka diyemezsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’daki patlamanın ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e yönelik eleştirilere, “Kalkıp ‘Bu iktidara yalakalık yapılıyor’ gibi terbiyesizce bir yaklaşımın içine girme hakkını sana kimse vermez. Bu en hafif tabiriyle alçaklıktır” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Başbakan, dün partisinin il başkanları toplantısında CHP, BDP ve medyayı hedef aldı. Erdoğan şunları söyledi:

Oynanan oyunu, sergilenmek istenen senaryoyu bildiğim için çok ağır konuşuyorum. Afyonkarahisar’daki patlama meselesi olmaktan çıkıyor. Bakıyorsunuz çok farklı bir mecra, boyut kazanıyor ve topyekûn bir linç kampanyasına dönüşüyor. En tepeden en alt kademedeki kurum çalışanlarına kadar motivasyonu kırmak, heyecanı yok etmek, azmi ve gayreti ortadan kaldırmak için sistemli bir linç girişimi uygulanıyor. Milleti galeyana getirmeye yönelik bu girişimler en hafif tabiriyle sorumsuzluktur, alçaklıktır.

Boğaz’a karşı keyif

Bu beyefendiler Boğaz’a karşı keyif çatarken, televizyonlarının karşısında çerezlerini alkollü içkileri ile yudumlarken, orada vali, kaymakam, asker, polis, korucu, istihbaratçı canını ortaya koyuyor. O zavallı çocuğun, o kadının kılına zarar gelmemesi için onlar görüyorsunuz kan kusuyorlar ve ‘Kızılcık şerbeti içtim’ diyor. Ama burada beyefendiler boğaza nazır villalarında her türlü saltanatları ile beraber köşelerinde ahkam kesiyorlar. Bakıyorsun birisi çıkıyor, -ne düşüklüktür ya- kalkıyor Genelkurmay Başkanımızı ehliyetsizlikle suçluyor, ÖSYM Başkanı’nı ehliyetsizlikle suçluyor. Ya senin ehliyetin ne? Yani 40-45 yılını bu ordunun değişik kademelerinde hizmet ederek geçirecek, ondan sonra da gelip Genelkurmay Başkanı olacak bir insana, sen kalkacaksın utanmadan, sıkılmadan
‘Hükümete yalakalık yapıyor’ diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz.  ÖSYM’nin başındaki arkadaşımız, değerli bir bilim adamı. Eksikleri, hataları olabilir, doğrudur. Ama kalkıp ‘Bu iktidara yalakalık yapılıyor’ gibi terbiyesizce bir yaklaşımın içine girme hakkını sana kimse vermez.

Haberin Devamı

Tabi çatacağım canım

Bir tanesi başlık atmış ‘Medyaya çattı’ Tabi çatacağım canım. Siz hükümete çatacaksınız, AK Parti’ye çatacaksınız, elinizi taşın altına zerre kadar koymayacaksınız, biz bunun karşısında susacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, biz şeytan olamayız. O köşelerinde yazı yazanlar efendiliğe soyunmuş olanlardır. Onların birçoğunun patronları -istisnalar kaideyi bozmaz, onlara saygımız var- onlar efendiliklerini çok farklı yerlerde farklı şekilde sunuyorlar.

Haberin Devamı

Şu an Eyüp sabrındayız

Çıkmışlar (BDP’liler) bizi sine-i milletle tehdit ediyorlar. Hiç kusura bakmayın, gitmek istediğiniz yere kadar yolunuz var. Benim Kürt kardeşim Meclis’te zaten AK Parti tarafından temsil ediliyor. Siz silahlı efendilerinize uşaklık yapmaya devam edin. Gücünüzü zaten Kandil’den alıyorsunuz. Buyursunlar Kandil’de yollarına devam etsinler. Bu parlamento yol geçen hanı değildir. Tarihte görülmedik şekilde bir koordinasyonla çok büyük bir cesaretle, kararlılıkla terörün üzerine gidiyoruz. Terörist başlarından bir tanesi yine tehdit sallıyor, ‘AK Partili milletvekilleri bölgeye giremeyebilirler’ AK Parti’nin yöneticileri de milletvekilleri de bu tür kuru tehditlere evvelallah pabuç bırakmayacak. Yalnız ben şunu hatırlatayım, bu yaptıklarınız hayra alamet değil. Biz şu anda Eyüp sabrındayız. Bir yere kadar sabrederiz ondan sonra şapkaları farklı olarak değişmeye de başlarız. Bu noktada bize kimse silahlar susturulmalı, şöyle yapılmalı, böyle yapılmalı demesin.

Haberin Devamı

Çarkta dünya fenomeni

CHP Genel Başkanı, Sosyalist Enternasyonal’de 32 başkan yardımcısından biri oldu. Kongre 161 üyeden oluşuyor. Güney Afrika’da bizdeki terör mensuplarını başka ülkelerde yürütülen direniş mücadelesiyle aynı gören bir bildiriye imza koymuştur. Yazıklar olsun sana! Bu çok büyük skandaldır. Bu CHP Genel Başkanı için çark etmenin zirvesidir. Kalkıp bunu da inkar edebilir. ‘Bu imza benim değildir, ıslaktır, kurudur’ diyebilir. CHP Genel Başkanı çarkta ülke sınırlarını aştı,
dünya çapında bir fenomen oldu. Türkiye’deki terörle mücadeleyi Filistin’in haklı direnişiyle aynı cepheye koymak, kendi milletine çok büyük saygısızlıktır. Allah
CHP seçmenine sabır versin.

Haberin Devamı

HAS Parti 22 Eylül’de AK Parti’ye katılıyor
 
BAŞBAKAN Erdoğan, dünkü konuşmasında AK Parti’ye katılacak HAS Parti’nin kendisini feshetme tarihini de açıkladı. Erdoğan, 22 Eylül’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde HAS Parti’nin kendini feshetmek suretiyle AK Parti’ye katılma toplantısı yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!