Şemdinli'de çatışma: 2 şehit, 7 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlide çatışma: 2 şehit, 7 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 22:45

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 2 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

İlçenin Bağlar Köyü yakınlarında bulunan Boğazköy Köprüsü kırsalında sürdürülen operasyon sırasında akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu, 7 askerin de yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Zaman zaman çatışmaların sürdüğü bölgeye takviye birliklerin sevk edildiği ve hava dastekli yoğun bir operasyonun başlatıldığı öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ MALATYA'YA DÜŞTÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden birinin Malatyalı Uzman Çavuş Güner Erdem olduğu öğrenildi.

Hekimhan ilçesinin Sarıkız Köyü nufüsuna kayıtlı şehit Uzman Çavuş Güner Erdem’in evli ve yeni doğmuş bir çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Erdem’in Şemdinli’ye geçtiğimiz aylarda göreve başladığı öğrenilirken, cenazenin Hekimhan ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Erdem geçtiğimiz Ağustos ayında artan terör olaylarının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabında “Şu An Şemdinli’deyim ve hiç bir sıkıntı yok. Hainleri öldürmekten yorulduk çok şükür ki bizim kaybımız yok, kimse bizim vatanımıza göz dikemez.", "Kimse Türkün bileğini bükemez azdan az gider çoktan çok gider bizden hiçbir şey gitmez..." yazdığı görüldü.

26 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şemdinli'de dün akşam saatlerinde başlayan ve saat 22.00'ye kadar süren çatışmalarda şu ana kadar 26 PKK'lının ölü, 1 kadın PKK'lının da sağ olarak ele geçirildiği açıklandı. Hakkari Valiliği konuyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: "Halkımızın huzuru, can ve mal güvenliği için PKK-KCK terör örgütü ile yapılan mücadele kapsamında 9 Eylül 2012'de Şemdinli'nin güneyinde görev yapan askeri birliklere 2 ayrı bölgeden saldırı girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmalarda 2 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmış ve 26 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, bir kadın terörist sağ olarak ele geçirilmiştir. Çatışma sonrasında bölgede başlatılan hava destekli operasyon geniş çaplı olarak devam etmektedir."

Haberin Devamı

BATMAN’DA PATLAYICI TUZAĞI: 1 ÇOCUK 2 ASKER YARALANDI

BATMAN’ın Hasankeyf İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1’i çocuk 2’si asker 3 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, Batman’daki hastanelerde ayakta tedavi edildi.

Batman’dan Hasankeyf’e giden askeri araç, dün akşam saat 19.00 sıralarında Seçeken köyü yakınlarından geçtiği sırada daha önce PKK’lılar tarafından yola döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucu, araçta bulunan 2 asker ve 1 asker çocuğu hafif yaralandı, araçta da hasar meydana geldi. Yaralılar, Batman’daki hastanelerde ayakta tedavi edilirken, bölgede operasyon başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!