İznik'te yas

Güncelleme Tarihi:

İznikte yas
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 11:45

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Jandarma Komando Er Süleyman Güleç'in İznik'teki baba ocağında yas var.

Haberin Devamı

İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde, askeri yetkililerden Güleç'in şehit olduğu haberini alan ailesi üzüntüye boğuldu. Şehit askerin baba ocağı, acı haberin duyulmasının ardından ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve çok sayıda kişi de taziye için eve geldi.

Şehidin babası Halil Güleç, sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta kalabildi. Acılı anne Canan Güleç'i ise komşuları teskin etmeye çalıştı.

Güleç'in bekar ve 6 aylık asker olduğu belirtildi. Makine teknikeri olduğu kaydedilen Güleç'in, kardeşinin de kısa bir süre sonra askere gideceği bildirildi.

BABASI SON KONUŞMAYI ANLATTI

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 21 yaşındaki komando er Süleyman Güleç’in, Bursa’nın İznik İlçesi’ne bağlı Müşküle köyündeki evinde büyük acı yaşanıyor. 48 yaşındaki baba Halil Güleç, oğlunu askere uğurlarken terminalde birlikte çekilen son fotoğrafına bakarak, "Şehidim ile en son cuma günü telefonla konuştum. Süleyman bana dağdan birliklerine yeni geldiklerini söyledi. Stres altında olduklarını, diken üzerinde yaşadıklarını, uykusuz kaldığını anlattı. Bunlara rağmen, ’Baba yine de iyiyim’ dedi. Son konuşmamız bu oldu" dedi.

Haberin Devamı

Şehidin annesi Canan Güleç, doktor kontrolünde tutulurken, cenazenin yarın İznik’te düzenlenecek askeri tören ile toprağa verilmesi bekleniyor.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!