Gaziantep yaralarını sarıyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep yaralarını sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 13:27

RAMAZAN Bayramı’nda bombalı saldırıyla sarsılan Gaziantep’te acı olaydan 36 sonra hayat normale dönmeye başladı. 9 kişinin öldüğü 69 kişinin de yaralandığı patlamadan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere devletin zirvesi de Gaziantep’e akın etti.

Haberin Devamı

Gaziantep’te büyük tepki toplayan patlamanın izleri yavaş yavaş siliniyor. Olayın şokunu atlatmaya çalışan Gaziantep halkı, bayramın ardından ilk iş gününde patlamanın yaşandığı Şehit Kamil Polis Merkezi’nin de bulunduğu Korutürk Caddesi’ndeki evleri Türk bayraklarıyla donattı.

Devletin zirvesi Antep’te

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıda hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılmak için Gaziantep’e geldi. Daha önce olay bölgesine geleceği söylenen Cumhurbaşkanı Gül için caddede hummalı bir çalışma başlatıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin titiz çalışmasının ardından önce süpürülen daha sonra da tazyikli suyla yıkanan cadde yaya ve araç trafiğine açıldı. Vatandaşlar da olay yerindeki çalışmaları meraklı gözlerle izledi. Patlamanın etkisiyle kırılan camlar yeniden takıldı.

Haberin Devamı

Camcılara fırsat doğdu

Meydana gelen hasarın devlet tarafından karşılanacağı öğrenildi. Camcıların da esnafa fırsattan istifade ederek farklı fiyatlar uyguladıkları ortaya çıktı. Aynı mağaza için bin 500 lira fiyat veren bir esnafa başka bir camcının 3 bin lira fiyat verdiği öğrenildi. Patlamanın yaralarını sarmaya çalışan esnaf bu duruma tepki gösterdi.

Patlamanın izleri siliniyor

Asfaltı kazıyan patlamanın olduğu alanda belediye ekipleri yama çalışması yaptı. Olayın şokunu atlatmaya çalışan vatandaşlar da, evlerinde ve işyerlerinde acı olayın izlerini silmeye çalıştı. Olayla ilgili polisin araştırmaları sürürken, hasar tespit çalışmaları da başlatıldı.
Patlamanın olduğu yerdeki hasarın maddi boyutunun yüksek olduğu belirtilirken, yetkililerden vatandaşlara “Zararlarınız karşılanacak” sözü verildi.

Skrosky tipi helikopterler Karşıyaka üzerinde tur attı, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!