CHP'li İnce: PKK ve BDP can ciğer kuzu sarması

Güncelleme Tarihi:

CHPli İnce: PKK ve BDP can ciğer kuzu sarması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 14:08

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “Milletvekilimizi kaçırıyorlar, sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDP'li milletvekillerini PKK'lılar karşılıyor. Sarmaş dolaş, can ciğer kuzu sarmasılar” dedi.

İnce, partisinin Yalova İl teşkilatı tarafından il binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, Türkiye'de işlerin çivisinden çıktığını ve bunun da başlangıcının Oslo görüşmeleri olduğunu savundu.

Başbakan Erdoğan'ın dün CHP'yi eleştirmesini değerlendiren İnce, şunları kaydetti:
“Milletvekilimizi kaçırıyorlar, sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDP'li milletvekillerini PKK'lılar karşılıyor. Sarmaş dolaş, can ciğer kuzu sarmasılar. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin her santimetre karesine hakimiz' diyordu Sayın Başbakan. Öyle olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu görüşmelerden sonra Başbakan'ın dünkü açıklamaları, partimize çamur atması dayanılacak gibi değil doğrusu.”

“Sıfır sorun noktasından çıkıp, sıfır komşuya ulaştık” diyen İnce, şöyle devam etti:
“Suriye düşman ülke, Irak'la devlet temasımız yok. Tek dostumuz Barzani kaldı. Suriye'ye demokrasi getireceklerdi. Ama Suriye'ye demokrasi getirmek isteyenler ABD'nin geçmişte Irak'a da demokrasi getirdiğini galiba unuttular. Katar'da, Suudi Arabistan'da demokrasi mi var? Bunları sorgulamak lazım.”

Konuşmasının ardından partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı'na geçen İnce, burada Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 83. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

İnce, burada yaptığı konuşmada ise tören düzenlenmemesi nedeniyle Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!