PKK, BDP’nin yolunu kesti

Güncelleme Tarihi:

PKK, BDP’nin yolunu kesti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 00:50

CHP’li Aygün’ün kaçırılmasından sonra PKK dün Şemdinli’de 8 BDP’li, 1 bağımsız milletvekilinin bulunduğu 50 araçlık konvoyun önünü kesip propaganda yaptı. Vekillerle de kucaklaşan teröristler alkışlarla uğurlandı.

Haberin Devamı

BDP milletvekillerinden oluşan heyet, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde 19 gün süren operasyonların tamamlanmasından 4 gün sonra dün ilçeyi ziyaret etti. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partili milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin Zenderlioğlu ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, 50 araçlık konvoyla operasyonların yapıldığı bölgeye gitti. Güvenlik güçlerinin en yoğun operasyonuna sahne olan Şemdinli’ye 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar köyünü ziyaret eden BDP’liler, daha sonra dönüşe geçti.

Konvoyda 9 milletvekili

9 milletvekilinin bulunduğu konvoy, 1’i kadın 5 PKK’lı tarafından ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Güzelkaya yakınlarında saat 16.30 sıralarında durduruldu. Milletvekilleri ve konvoydakiler teröristlerin yanına gitti. Bir süre sohbet eden vekillerden Kışanak’ın teröristlerle bir süre sohbet etti. Gültan Kışanak’ın “Umarım özgürlüğü sağlayacağız” sözleri duyuldu. Bazı vekillerin ve partililerin teröristlere sarıldıkları görüldü. Teröristler, yarım saat süren propaganda sonrası alkışlar arasında bölgeden uzaklaştı. Kışanak, yollarının kesilmesiyle ilgili gazetecilerin “Şaşırdınız mı?” sorusuna, “Evet, şaşırdım. Kaza olduğunu zannettik. Bizim bulunduğumuz araç arkadaydı. Geldiğimizde gerillalar buradaydı” karşılığını verirken “Bu bölgede bütün bir alanda, gerillanın yaygın şekilde bulunuyor olduğunu biliyorduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Teröristlerin meddahlarını ekrana çıkaran medyaya karşıyım

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’daki metro açılışında medyaya yönelik sert eleştirilerde bulundu. “PKK terör örgütünden yana mısın yoksa bu milletten yana mısın?” sözleriyle medyayı uyaran Başbakan Erdoğan şu mesajı verdi:
“Ramazanın ruhuna, anlamına tamamen ters bir şekilde, her türlü kutsalı çiğneyerek ramazan ayında da kan akıtan teröristlere karşı, açık ve net söylüyorum, televizyon kanallarına, onların avukatlarını, onların meddahlarını çıkartan medyaya karşı tavrım vardır, bundan sonra da olacaktır. Herkes net olacak. Kimden yana olduğunu söyleyecek. Sen PKK terör örgütünden yana mısın yoksa bu milletten yana mısın? Birçok senaryolara da karnımız toktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!