'Kimseyi ötekileştirmeyelim'

Güncelleme Tarihi:

Kimseyi ötekileştirmeyelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 15:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma töreninde yaptığı konuşmada, "İnsanlık yeniden güzelliği aramak zorunda. Mevlana’ya, Yunus’a, Hacı Bektaş’a yüzümüzü çevirip gönüllerimizi aşk merhametiyle yıkayalım. Kimseyi ötekileştirmeyelim. Dünyada, Türkiye’de barışı isteyelim. Barış yolumuz olsun" dedi.

Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde düzenlenen 49’uncu Ulusal, 23’üncü Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve sanat etkinlikleri resmi törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Abdurrahman Savaş, CHP ve Ak Parti Nevşehir milletvekillerinin yanı sıra, DSP Genel sekreteri Uğur Türk, yabancı elçiliklerin temsilcileri, Avrupa ülkelerinden, Irak ile Bosna Hersek’den gelen Alevi-Bektaş binlerce kişi katıldı.

KILIÇAROĞLU’NUN KONUŞMASI

Törende 'Başbakan Kemal' sloganları arasında kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gönül erenlerinin Anadolu coğrafyasına büyülü 'aşk tohumu' ektiklerini belirterek, "Bu coğrafyayı zenginleştiren sihrin adı aşktır. Bu güzel toprakları kardeşliğe, yaşam biçimine çeviren elbette ki aşktır. Bu toprakların mayası aşkla yoğrulmuştur. 'Bir olalım, iri olalım diri olalım' yüzyıllar ötesinden kardeşliğimizin kimyasına hediye eden, bu güne getiren sevgi erenleridir, Anadolu erenleri. Onları gönlümüzün derinliklerinde koruyup, her zaman anacağız" dedi.

Bu toprakların bünyesinden güzellikleri çıkardığını belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer güzele bakmayı unutmuşsak, birbirimize sevgiyle bakmıyorsak, arayıp bulacağız. Referansımız; Yunusumuz, Mevlanamız, Hacı Bektaşımızdır. Onlar bize yön gösteriyorlar. Yeter ki bakmasını görmesini, aramasını bilelim" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, yüzlerin Mevlana’ya Yunus’a Hacı Bektaş’a döndürüp, gönüllerin aşk merhametiyle yıkanmasını isteyerek, "Kimseyi ötekileştirmeyelim. Dünyada, Türkiye’de barışı isteyelim. Barış yolumuz olsun" dedi.

BAKAN YILDIZ’IN KONUŞMASI

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni ziyaret eden ve tören sırasında protokol tribününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana oturan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Bu toprakların rehberi' olarak nitelendirdiği Hacı Bektaş Veli başta olmak üzere tüm ehli beyti minnetle andığını söyledi.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin 'Bir olalım diri olalım' sözüne bugün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Yıldız, "Bizler aynı inanç ikliminin aynı gönül ikliminin damlalarıyız. Bizler aynı toprağın hamuruyla mayalandık. Aynı güneş bizi aydınlattı. Bizler acıyı bal eylemesini bilmiş kenetlenmiş bir milletiz. Alevi- Bektaşi kültürü Anadolu’nun eşsiz zenginliğidir" dedi.

Herkesin bu ülkede ev sahibi olduğunu belirten Bakan Yıldız, "İnsanlarımızın arasına nifak sokmak isteyenler beyhude çaba içindedir.. Etnik ve mezhepsel ayrımcılığa karşı çıktık. Bu topraklar bu coğrafya sevginin, medeniyetin hoşgörünün birlikte yaşamanın yeşerdiği ve dünyaya teşkil ettiği topraklardır. Bizim peygamberimizden duyduğumuz budur. Bizim İmam Ali’den aldığımız örgüt budur. Bizim 12 İmamdan nasihat budur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!