Ricciardone: "Aygün'ün serbest kalması için dua ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Ricciardone: Aygünün serbest kalması için dua ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 14:16

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile biraraya gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılması için dua ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasına ilişkin, terör örgütü PKK'nın bu son eyleminin sadece bir milletvekilini değil, aslında kendi aklını kaçırdığını ortaya koyduğunu söyledi.

AB: HÜSEYİN AYGÜN DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

Bağış, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi makamında kabulünde yaptığı konuşmada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın geçen günlerde Türkiye'ye çok başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Ricciardone'ye, ABD'nin Türkiye'nin AB sürecine ve terörle mücadele çabalarına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Bağış, şöyle konuştu:
"Özellikle bir sayın milletvekilimizin terör örgütü tarafından kaçırılması sonrası ABD'nin yaptığı açıklamalar ve bu konuda Türkiye'ye verdikleri tam destek çok önemlidir.

Daha evvel birçok Amerikan Devlet Başkanı'nın söylediği gibi, Bayan Clinton'ın da 'PKK'yı sadece Türkiye'nin değil, ABD'nin de bir düşmanı' olarak tanıtmış olması çok çok anlamlıdır.

Zaten PKK'nın son eylemi sadece bir milletvekilimizi değil, aslında kendi aklını kaçırdığını ortaya koymaktadır. PKK'nın varlığını ispat etmek için bu tür eylemlere başvurması kendi çaresizliklerinin ve tükenmelerinin bir göstergesidir."

Bundan sonraki süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da vurguladığı gibi devletin bütün imkanlarının seferber edileceğini ve kaçırılan milletvekilinin sevdiklerine ve ailesine kavuşması için her türlü çabanın ortaya konacağını belirten Bağış, bu konuda da ABD'nin tam desteğinin kendileriyle olacağına inandığını söyledi. Bağış, şöyle devam etti:
"Keşke Cumhuriyet Halk Partisi de Meclis'i toplayıp bunu siyasi bir ranta çevirme çabaları yerine sayın vekilimizin ailesiyle toplansaydı, onların sıkıntılarını, üzüntülerini paylaşsaydı. Daha anlamlı olurdu.

'Terör örgütünün yaratmak istediği psikolojik ortama katkı sağlamasaydı' diye içimden geçiriyorum.

Bu vesileyle hepinizin ve sizler aracılığıyla milletimizin mübarek Kadir Gecesi'ni kutluyorum."

RICCIARDONE: "AYGÜN'ÜN SERBEST KALMASI İÇİN DUA EDİYORUZ"

Haberin Devamı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin ABD için çok önemli olduğunu ifade ederek, bunun ekonomik, ticari, güvenlik, terörizm, PKK'ya karşı uluslararası dayanışma da dahil pek çok alanı kapsadığını söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasına da değinen Ricciardone, olayı "korkunç" olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın olaydan önce söylediği gibi ABD'nin Türkiye ve bütün Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade eden Ricciardone, olayın çok çirkin ve kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Ricciardone, "Milletvekilinin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Bu gerçekleşene kadar ailesiyle, Türk halkı, parlamento ve hükümet ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Sağ salim ve bir an önce serbest kalması için dua ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!