Durdu durdu sonunda patladı

Güncelleme Tarihi:

Durdu durdu sonunda patladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 08:55

PKK tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün için Tunceli'de miting düzenlendi. Mitinge Aygün'ün eşi, kızı ve oğlu da katıldı. Babasının resmini elinde tutan İdil Aygün, uzun süre direndi ama sonunda kendini tutamadı ve gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Tunceli'de CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından dün akşam saatlerinde miting düzenlendi.

Mitinge kentte bulunan CHP'li milletvekilleri, Hüseyin Aygün'ün eşi Emine, çocukları İdil ve Taylan Aygün de katılıp babalarının fotoğrafını taşıdı. Hüseyin Aygün'ün kentte avukatlık bürosunun bulunduğu binaya da milletvekilinin fotoğrafının bulunduğu siyah bez üzerine, "Dersim'in sesi Hüseyin Aygün serbest bırakılsın" yazılı pankart asıldı.

Mitinge katılan Aygün'ün kızı uzun süre ağlamamak için kendini zor tutmasına rağmen sonunda dayanamadı ve gözyaşlarına boğuldu.

KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / Foto Galeri

Haberin Devamı

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı mitingde konuşan CHP Milletvekili Levent Gök, Aygün'ün kaçırılmasının ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağını belirterek, şöyle dedi:

"Bu eylemin ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağı açıktır. Tam tersine diyaloğa ihtiyaç duyulduğu bir zamanda gerçekleştirilmesi, şiddeti daha da artırıp, toplumu kutuplaştıracaktır. Aynı zamanda fikirleri ve duruşuyla barıştan yana, şiddete karşı kararlı bir tutum sergileyen insan hakları savunucusu ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan sayın Hüseyin Aygün'e yönelik yapılmış olan eylem, kamu vicdanını yaralamıştır. Bu nedenle, demokrasiye, barış ve özgürlüğe katkı sağlamak üzere milletvekilimiz sayın Hüseyin Aygün'ün bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Hüseyin Aygün'e karşı gerçekleştirilen bu eylem, onu oyları ile seçip TBMM'ye gönderen Tunceli halkına karşı da ciddi bir haksızlıktır. Demokrasi, insan hakları, özgürlük ve toplumsal barış istemlerinin en yüksek sesle dile getirildiği Tunceli'de, en temel insan hakkına yapılan bu müdahalenin kabul görmeyeceği çok açıktır" dedi.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!