'Bu olağandışı durum doğal karşılanabilir'

Güncelleme Tarihi:

Bu olağandışı durum doğal karşılanabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 19:59

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Kilis Valisi Yusuf Odabaş ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasına geçmelerini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Türk yetkililerin Suriye sinirini asarak ayaklanan güçlerle temas kurması öncelikle Türkiye’ye gelecek sığınmacıların miktarı ve güvenlik durumunu anlamaya yönelik olabilir.

Kilis'te bulunan Hürriyet Daily News muhabiri İpek Yezdani aksam saatlerinde Türkiye tarafında sığınmacı kampı kapasitesinin 100 bine çıkarılacağını, bu amaçla mevcut 8'e önümüzdeki bir kaç hafta içinde 5 kamp daha ekleneceğini bildirdi.

Bir yandan da Nusaybin dolayında tankların katıldığı tatbikatlar yapıldığı ve sınır bölgesine askeri yığınağın sürdüğü dikkate alınırsa, durumun gerginliği anlaşılır. Bir başka boyut da PKK bağlantılı faaliyette görülen artıştır. Dolayısıyla Türk yetkililerin sinirin diğer tarafında kontrolü sağlayanlarla hem sığınmacıların, hem de sinirin güvenliğini konuşmaları, yani bu olağandışı durum doğal karşılanabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!