Hürriyet Dünyası yazarlarından tek şerit değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Dünyası yazarlarından tek şerit değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 12:13

Hürriyet Dünyası yazarları, Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Ankara istikametinde bir şerit daha trafiğe kapatılacak kararını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Vahap Munyar:
Öncelikle trafiğin yine altüst olacağı çok açık. Köprünün bakıma girmesinden sonra bunu yaşıyoruz ve bu son hamleyle daha da artacak. Gelişmenin ikinci kısmı ise ekonomik tarafta yaratacağı etkiler. Malum daha önceki sıkıntılardan sonra bazı önlemler alındı. Kamyonların geçişleri kısıtlandı. Bunun ticari hayatı ve özellikle ihracatı frenleyen bir etkisi oldu. Yeni gelişme, bu sıkıntıyı daha da şiddetlendirecek. Evet, belki kısa sürecek ancak bu Temmuz ayının ticaret rakamlarına yansıyacaktır. Tabi ki yapılması gereken zorunlu bir iş. Ama daha planlı olması çok daha iyi sonuç doğururdu.

Onur Baştürk:
İki hafta önce FSM'deki cehennemi yerinde izlemiş, trafikte kalanlarla konuşmuştum.
Herkes de bir "Daha bu başlangıç" havası vardı. Meğer doğruymuş, bu başlangıçmış.
Bir şeridin daha kapatılmasıyla birlikte olay çığırından çıkacaktır, özellikle de iftar saati öncesinde...
Yine kornalarla protesto olacaktır, yine şoförler birbirlerine küfredecektir, yine kendilerine ayrılan saatler dışında da hoyratça trafiğe giren dev TIR'lar trafiği alt üst edecektir, yine "Allah belanı versin İstanbul" diye doğal olarak hayıflanılacaktır.
Sonra evlere varınca her şeyi unutulacaktır, ta ki ertesi güne kadar...
İstanbul bu, taşı toprağı kısırdöngü... Ne denebilir ki? Herkese geçmiş olsun!

Kanat Atkaya:
Köprüyü sadece bir kere kullandım, rahat geçtim ama yaşanan sıkıntıları medya aracılığıyla takip ettim, yaşananlar ortadaydı…
Bir şeridin daha kapanması, sıcak, Ramazan iyice eziyet olacak. Elbette daha kötü olacak. Bunun hakkında konuşmak bile artık saçma. Eziyet büyüyecek. Daha iyi bir yöntem olsa uygularlardı diye düşünmek istiyorum.

Yalçın Doğan:
Eyvah! İstanbulluları daha da kötü günler bekliyor. Köprü ilk kapandıktan sonra ortaya çıkan talihsiz durum üzerine 15-20 gün sonra önlemlere başvuruldu. Ama çok fazla bir şey değişmedi. Şimdi bir şerit daha kapanıyor. Galiba en iyisi İstanbul'u kapatmak.
İstanbullulara geçmiş olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!