-21 hissettik

Güncelleme Tarihi:

-21 hissettik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 02:00

Kar yağışı, yurdun büyük bir bölümünde olduğu gibi, İstanbul'u dün de çok olumsuz etkiledi. Kentte hissedilen hava sıcaklığı -15'lerden -21'e kadar indi.

Yoğun kar yağışıyla birlikte yaşanan ‘‘Sibirya soğuğu’’, normalde eksi 2-3 derece olan hava sıcaklığını İstanbullulara eksi 21 derece olarak hissettiriyor. Rüzgar nedeniyle vücutta yaşanan buharlaşma sıcaklığı daha da düşük hissetmemize neden oluyor.

İstanbul yıllardır unuttuğu 0'ın altında sıcaklık ve yoğun kar yağışını yeniden yaşıyor. Hava sıcaklığı son 4 gündür sürekli 0'ın altında. Meteorolojik ölçümler sıcaklığı eksi 2-3 ölçüyor ama sokağa çıktığımızda ‘Sibirya soğuğu’nu iliklerimize kadar hissediyoruz. Rüzgar nedeniyle, vücutta yaşanan buharlaşma sıcaklığı daha düşük hissetmemize neden oluyor. Hissedilen sıcaklık son günlerde -15'lerden -21'lere kadar varıyor. CNN'in hava tahminlerini kendi yapan Meteoroloji Mühendisi ve hava durumu sunucusu Bünyamin Sürmeli, bunu, ‘‘Kışın rüzgar, havanın nemini üzerimizden alıyor. Vücutta buharlaşma başlıyor. Buharlaşma vücut ısısını azaltıyor ve üşüyoruz. Üşüyünce, sıcaklığı gerçek değerinden daha düşük hissediyoruz’’ diye anlatıyor.

KARA BİR GÜN ARA

Meteoroloji yetkilileri, bugün kar yağışı olmayacağını ancak kentin yarından itibaren kuzeyden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini söylediler. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre İstanbul'da bugün çok bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık gündüz 2, gece -4 derece olacak. Kar yağışı yarın yeniden başlayacak ve çarşamba günü de devam edecek. Hava sıcaklığının yarın gündüz 3, gece -1, çarşamba günü de gündüz 3 gece -2 derece olması bekleniyor. Kar kalınlıkları ise Kurtköy'de 20, Yeşilköy'de 25, Sarıyer'de ise 14 santimetre oldu. Ancak rüzgar etkisiyle kar yığılması görülen yerlerde kar kalınlığı 50-60 santimetreye kadar yükseldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!