Kurtulmuş: Başbakan'ın teklifini aldık

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: Başbakanın teklifini aldık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 12:53

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Has Parti'nin AK Parti'yle bütünleşmesi konusundaki teklifini aldık. Partili arkadaşlarımızla görüşeceğiz" dedi. Kurtulmuş , HAS Parti MYK'sı sonrasında da açıklamalarda bulundu. Bu arada HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, twitter'dan önemli açıklamalar yaptı ve "Kendisine veda ettim" dedi. Bekaroğlu daha önce de Numan Kurtulmuş'u eleştirmişti.

Haberin Devamı

Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakanlık Resmi Konutu'nun önünde gazetecilere görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veren Kurtulmuş, bir süredir kamuoyunun gündeminde olan “AK Parti-HAS Parti birleşmesi” konusuyla ilgili görüşme yapmak için Başbakanlık Resmi Konutu'na geldiğini kaydetti.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZIN DAVETİNİ ALDIK”

Kurtulmuş, “HAS Parti, yeni Türkiye'nin kurulması için fikirleriyle, görüşleriyle, söylemiyle, üslubuyla, ortaya koymuş olduğu programıyla Türkiye'de yapmış olduğu projelerle ve süreçlere olan katkılarıyla önemli bir boşluğu dolduruyor” dedi.

Haberin Devamı

Bu çerçevede, HAS Parti'nin söylemlerinin Türkiye'nin siyaset çevreleri ve partileri tarafından ilgiyle izlendiğini söyleyen Kurtulmuş, “Sayın Başbakanımızın, HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık” dedi.

GÖRÜŞMEDEN KARELER / Foto Galeri

BİRLEŞME PARTİ KURULLARINDA ELE ALINACAK

Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın kendisine, konuyu partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na götüreceğini söylediğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu süreçte yeni Türkiye'nin inşası konusunda bir güç birliği, bir güçlenmenin, bir birlikte mücadele etmenin uygun olacağını orada ifade edeceğini söylediler. Biz de benzer şekilde, bu daveti partimizin kurullarına, Merkez Yürütme Kurulu'na ve Genel İdare Kurulu'na götüreceğiz.”

Haberin Devamı

“MAKAM MEVKİ BEKLENTİMİZ YOK”

Bugün kendilerine, resmen bir davet yapılmış olduğunu yineleyen HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, “Biz de bu çağrıyla ilgili görüşlerimizi, partimizin ilgili kurulları kararını verdikçe, kanaati oluştukça kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“Bizim derdimiz ne Numan Kurtulmuş olarak ne de HAS Parti'de mücadele eden arkadaşlarımız olarak hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da zaten bütün Türkiye biliyor” diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni dönemde, yeni süreçlerde yeni Türkiye'nin inşası için bizim de baştan beri söylediğimiz ilkeler, prensipler çerçevesinde bir güç birliği imkanı, bir bütünleşme imkanı olabilir mi bunları müzakere edeceğiz ve konuyu şeffaf bir şekilde bütün kamuoyuyla bütün milletimizle birlikte paylaşacağız. Parti içinde arkadaşlarımızla bu konuları görüşeceğiz ve en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.”

Haberin Devamı

HAS PARTİ MYK'DAN AÇIKLAMA

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş,  “Süreç, bugün itibarıyla resmi olarak partilerin kurullarında görüşülecek ve  belli bir noktaya geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezine gelişinde, basın mensuplarının Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ve bundan sonraki sürece ilişkin  sorularını yanıtladı.

Görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti'ye davet yaptığını hatırlatan  Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Kendisi ilgili kurullarında bu konuyu görüşecek, gündeme getirecek.  Bizler de gayet olumlu geçen bu görüşmede elde ettiklerimizi, bilgilerimizi,  partimizin ilgili kurullarında, Merkez Yürütme Kurulu'nda ve Genel İdare  Kurulu'nda konuşacağız. Dolayısıyla süreç, bu çerçevede, bugün itibarıyla resmi  olarak partilerin kurullarında görüşülecek ve belli bir noktaya geleceğini tahmin  ediyoruz.”

“Ne kadar sürer bu süreç” sorusu üzerine de Kurtulmuş, “Bunu tabii  bilmiyorum. Nezaket içerisinde mümkün olan en kısa süre içerisinde bunların  gerçekleşmesi eşyanın tabiatına uygun olandır” dedi.

HAS Parti'nin Türkiye'nin siyasetinde, üslubu, siyaset tarzı, ortaya  koyduğu fikirleri, seçim beyannamesi, projeleri ve programlarıyla siyasi çevreler  ve Türkiye kamuoyu tarafından ilgiyle takip edildiğini ifade eden Kurtulmuş,  şöyle konuştu:

“Zaten bu haberin ortaya çıkmasıyla birlikte kamuoyundaki takip ve ilgi  de HAS Parti'nin önemini ortaya koyuyor. Bizlerin, ne Numan Kurtulmuş'un, ne  arkadaşlarının makam, mevki, şu ya da bu yerde olmak gibi herhangi bir derdi  bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da asla olmayacaktır. Bizim meselemiz yeni  Türkiye'nin inşa edilmesinde, millet egemenliğinin bütünüyle sağlanmasında,  Türkiye'de gerçekten bu milleti daha ileriye götürecek adımlarda, bir bütünleşme  süreci içerisinde katkı sunabilir miyiz? Fikirlerimizle, ilkelerimizle bunları  ortaya koyacağız. İnşallah en kısa süre içerisinde bu süreçlerde belli bir  noktaya gelineceğini tahmin ediyorum.”
       
“Bugünkü görüşme genel bir çerçeveydi”
         
Görüşmede, geçiş durumuna ilişkin ayrıntıların ele alınıp alınmadığının  sorulması üzerine de Kurtulmuş, “Bunların teferruatını vermiyoruz. Zaten bugünkü  görüşme bir genel çerçeveydi. Bu genel çerçeve üzerinde konuşuldu. Mutabık  kalınan nokta budur. Her iki parti de bunu kendi merkez yürütme kurullarında, AK  Parti'nin MKYK, bizim de biliyorsunuz Genel İdare Kurulu şeklinde  isimlendirdiğimiz yetkili organlarda bu konu konuşulacak ve belli bir noktaya  gelinecek” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeniden görüşmeniz söz konusu olacak mı” sorusunu da Kurtulmuş,  “Tabii ki süreç ilerlediği takdirde bir araya gelinecek” diye yanıtladı.

Kurtulmuş, açıklamalarının ardından başkanlık ettiği Merkez Yürütme  Kurulu toplantısına geçti.

Haberin Devamı

MEHMET BEKAROĞLU'NDA FLAŞ TWİTLER

HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde yaptığı açıklamada Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile veda ettiğini açıkladı. Yarın Saat 11.00’de İl başkanlığından basın açıklaması yapacağını söyleyen Bekaroğlu’nun mesajları şöyle:

 *Bir cümle paylaşayım; o kadar önemli şeyler söyledik ki değil Kurtulmuş ve Bekaroğlu, imzalayanların tamamı gitse bu sözler hep kalacaktır.

 *Numan Bey'e yanlış yaptığını, bu işin doğru olmadığını söyledim. Kendisi ile kişisel olarak vedalaştım.

 *Süreçle ilgili düşüncelerimi ve sonrasını yarın 11.00'deki basın toplantısında açıklayacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!