Pilotların naaşları tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Pilotların naaşları tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 15:05

Suriye tarafından 22 Haziran'da düşürülen Türk uçağındaki iki pilot günlerdir aranıyordu. Pilotların sağ olabileceği umuduyla çalışmalar sürerken bugün acı haber geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin düşürdüğü uçaktaki kayıp iki pilotun şehit olduğunu ve pilotların naaşının denizin dibinde tespit edildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz cuma günü şehit pilotlar için tören yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz.''

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI /WEB TV

TITANIC ENKAZINI BULAN NAUTILUS DA DEVREYE GİRMİŞTİ

Suriye'nin uçağı vurmasından 2 gün sonra pilotlara ait kask ve postallar bulunmuştu. Uçağın düştüğü 1260 metre derinlikte de pilotları arama çalışmaları devam ediyordu. Savaş uçağı ve pilotlarımızı bulmak için dünyanın en önemli keşif ve araştırma gemisi Nautilus da devreye girmişti.

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI / WEB TV

İŞTE UÇAĞI ARAMA ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI BÖLGE / WEB TV

UÇAĞI ARAMAK İÇİN NAUTILUS DEVREYE GİRMİŞTİ / WEB TV

ŞEHİT BABASI : “VATANIMIZ SAĞOLSUN”

Naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası konuştu. Şehit babası Osman Aksoy, "Hepimizin başı sağ olsun. Vatanımız sağ olsun. Allah’ım onu en yüksek mertebelere yükseltti. O en yüksek mertebede şimdi. O her zaman benim ciğerimde. Sağ o geziyor. Benim gözümün önünde her zaman. Görüyorum ben onu şuanda hissediyorum zaten. Vatanımız için her zaman dimdik ayakta duracağız. Vatanımızın için hiçbir zaman yılmayacağız. Allahın izniyle ayaktayız. Benim çocuğum ölmedi sağ. Berat gecesinde bunun haberini almak buda ayrı Allah'ımızın bize verdiği bir şey. Geride kalan şehitlerimiz, geride kalan onun arkadaşları her zaman onun arkasında yılmayacaklar devam edecekler" dedi.

ŞEHİT PİLOT AKSOY'UN BABASININ AÇIKLAMALARI / WEB TV

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU: BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Pilotların naaşlarının tespit edilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bir açıklama yaptı.

Davutoğlu, "Suriye tarafından düşürülen uçağımızda şehit olan iki kahraman pilotumuzun naaşlarına ulaşıldı. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Elim olayın yaşandığı günden beri silah arkadaşlarına ulaşmak için 24 saat çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, arama kurtarma ekibine ve ilk günden itibaren vakarlarından zerre taviz vermeyen ailelerine de taziyelerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

CUMA GÜNÜ TÖREN YAPILACAK

ABD Milli Günü resepsiyonuna katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine şehit pilotlar Hv.Plt.Yzb. Gökhan Ertan ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy için cuma günü Malatya'da tören yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Pilotların uçağın enkazı içinde bulunduğu belirten Bakan Yılmaz, postalların ve kaskında kendilerine ait olduğunun tespitlerinin yapıldığını belirtti.

Yılmaz, uçağın motorunun dün bulunduğunu  bugün de diğer parçalarının bulunduğunu söyledi.

/images/100/0x0/55eb1175f018fbb8f8a8f72e

Uçağın Suriye sularında düşürüldüğüne dair iddiaların anımsatılması üzerine Bakan Yılmaz; Bu ana kadar Genelkurmay tarafından, resmi makamlarımız tarafından kamuoyuna her ne bilgi verildiyse en doğru bilgilerdir. Halkımızdan hiç bir gerçeği saklamıyoruz" dedi.

RICCIARDONE'DEN BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ

Haberin Devamı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone gazetecilerin soruların üzerine şunları söyledi: Bizim için önemli olan gerçek şudur, silahsız bir uçak hiçbir uyarı yapılmadan vurulmuştur. Geri kalan bütün detaylar bizi ilgilendirmez. Pilotların naaşlarının bulunması da acı dolu bir gerçektir. Müttefik bir ülkemizin uçağı vurulmuştur. Bizim için önemli olan budur. ABD büyükelçisi huzur içinde yatsınlar. Şahsım, Amerikan halkı ve ABD Başkanı adına şehitlere başsağlığı dilerim.

"DETAYLI AÇIKLAMA YAPILACAK"

Resepsiyona katılan bir Dışişleri yetkilisi ise şu açıklamaları yaptı: Şehit pilotlarımızın naaşları Türkiye'nin uçağın düştüğü tahmin ettiği yerin 0.4 mil açığında bulundu. Oysa ABD'liler uçağın 10 mil güneyinde olabileceğini tahmin ediyorlardı. Naaşlarla ilgili bir teknik bilgilendirme olacak. Ardından bütün basına olaylarla ilgili detaylı açıklama yapılacak.Filmler çekiliyor, harita çıkarılıyor. Brifingde bunlar sonra verilecek.Rusya'dan bilgi istenmesi söz konusu değil.Temaslar oldu ancak bilgi istemedik.Bizim elimizde yeterli bilgi vardı

 

Haberin Devamı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!