Kamyoncular 'kaderimse silerim' diyecek

Güncelleme Tarihi:

Kamyoncular kaderimse silerim diyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 12:28

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında kamyoncular, araçlarına duygu ve düşüncelerini aktardıkları yazıları yazamayacak. Pek çok kamyonda görülen, sürücülerin ruh halini yansıtan “Dillerdeyiz köylü güzeli”, “Hayat biter yol bitmez, “Gaz, fren, şanzıman, halimiz duman”, “Yalnız kovboy” gibi pek çok mesaj ve söz, yasanın yürürlüğe girmesiyle tarih olacak.Kamyoncular, “Kaderimse çekerim” yerine “Kaderimse silerim” diyecek.

Haberin Devamı

Edirne Taşıyıcılar Kooperatifi Kamyon Garajı Başkanı Rafet Sakallı yaptığı açıklamada, yasalar neyi emrediyorsa ona uyacaklarını belirtti.

Yasanın tasarı halinde sunulmasından itibaren kooperatiflerine bağlı pek çok kamyon sürücüsünün yazıları sökmeye başladığını ifade eden Sakallı, “Kamyonunda yazıları bulunan şoför esnafımız yasa tasarı halindeyken sökmeye başlamıştı, kamyonunda yazıları bulunanlar da sökecek, yasa ne diyorsa o” dedi.

KAMYON YAZILARI - FOTO ANALİZ

Taşıyıcılar kooperatifinde iş bekleyen kamyonculardan Manisalı Ercan Çekim de kamyoncuların yasalara bağlı olduklarını, gereğini yapacaklarını söyledi.

Ankaralı kamyoncu Selahattin Bıyık da “kamyoncunun edebiyat sayfasını kapatacağını” belirterek, “Duygu ve düşüncelerini kamyoncular kamyonundan sökecek, gönlünde taşıyacak. Yasalar nasıl emrediyorsa o şekilde hareket edeceğiz elbette. Yolda gidip gelirken bizim oranın havalarını, en çok da Neşet Ertaş'ı dinliyorum, inşallah onları da yasaklamazlar” diye konuştu.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!