Dayakçı polislerden suçlama: Asıl biz dayak yedik

Güncelleme Tarihi:

Dayakçı polislerden suçlama: Asıl biz dayak yedik
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 07:32

Altısı üniversite mezunu olan dokuz polisin 'savunma'sına ulaşıldı. "Küfredip yumruk savurdu, yaralandık."

Haberin Devamı

Ahmet Koca hamile yakınını hastaneye yetiÅŸtirmeye çalışırken kendisini çeviren polislerden meydan dayağı yemiÅŸ ve bu görüntüler kameraya takılmıştı. Koca, polislerden ÅŸikayetçi olmuÅŸtu.Â

Radikal'in haberine göre, İstanbul - Fatih’te, hamile yakınını hastaneye yetiştirmek isteyen Ahmet Koca’yı topluca dövdükleri an görüntülenen polis memurlarının ertesi gün savcılığa giderek, Koca aleyhine ‘memura mukavemet’ iddiasıyla şikâyetçi oldukları ortaya çıktı. Dayak olayına adı karışan dokuz polisten altısı üniversite mezunu.

YAŞADIKLARINI BÖYLE ANLATMIŞTI / WEB TV

Radikal , İstanbul Savcılığı’nca yürütülen, Ahmet Koca adlı erin polislerce dövülmesine ilişkin soruşturma dosyasını ele geçirdi. Açığa alınan polis memurlarından Muhammet Mustafa Gülcan, Seyit Ali Aktaş, Ahmet Gülen, Ahmet Özdemir ve Can Ahmet Akgün’ün şikâyetçi oldukları anlaşıldı. Aksaray ’daki Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi Amiri Hasan Fehmi Talay’ın 18 Haziran’da savcılığa gönderdiği fezlekede, beş polis şikâyetçi, dördü de ‘tanık’. Evrakta, ‘şüpheli’ denilen Ahmet Koca’nın da ‘görevli memura mukavemet’ ettiği ileri sürüldü. Polislerin ifadeleri ile ‘Olay Yeri Tutanağı’ ve savcılığa gönderilen fezlekenin de bire bir aynı olduğu görüldü. Polislerden bazılarının ifadeleri özetle şöyle:

Muhammet Mustafa Gülcan, Setit Ali Aktaş, Ahmet Gülen: Ahmet Gülen isimli amir vekilimiz Ahmet Koca’dan araçtan inmesini istedi. ‘Sen kimsin, kimlik vermiyorum’ dedi. Araçtan inip bizi itmeye başladı. Bağırarak, ‘Devlet benim, ben asteğmenim’ deyince askeri kimliğini istedim. Bizi itekleyerek, telefonla birilerini arayarak, Kürtçe konuşmalar yaptı. Yumruklar savurdu. Birkaç tanesi benim kafama, Ahmet Gülen’in yüzüne ve koluna isabet etti. Ekip otomuza aldık. Şehremini Polis Merkezi’ne intikal edildiği sırada fenalaştığını söyleyerek araç içerisindeki demirlere kafasını vurması üzerine kendisine daha fazla zarar vermesi engellendi. Su verdiğimiz esnada kaçmaya başladı. Yakalamak için koşmaya başladık. Polis Ahmet Özdemir’i itmesi üzerine Özdemir yere düşerek, kolundan ve bacağından yaralandı.

Ahmet Özdemir: Meslektaşlarıma ağır küfürler edip vurduğunu görerek, müdahil olduk. Ekip aracına bindirdik. Kaçınca yaya olarak peşinden koştum. Tam yakalayacağım sırada beni itekledi ve ben yere kapaklandım. Sağ bileğimde incinme, ellerimde ve dizlerimde sıyrıklar oluştu.

Polis Can Ahmet Akgün de takipte aracın kaza yaptığını anlattı.

Haberin Devamı

Hamile kadın da gaz yedi

Olayla ilgili ifadesine başvurulanlar arasında Koca’nın hamile olan yakını Gurbet Arık, eşi Özgür ve Özgür’ün kardeşi Özlem ile Dilan da var.
Gurbet Arık: Misafirlikten dönerken sancılarım oluştu. Ahmet panik halde hastane ararken polisler durdurdu, kimlik istedi. Ahmet kimliğini verdi ve asker olduğunu söyledi. Polislerden biri Ahmet’in eline vurarak, ‘Bana ne askersen’ dedi. Ardından Ahmet ve eşim Özgür araçtan indi. Polisler Ahmet’e copla vurmaya başladılar. Ahmet sadece kendini koruyordu. Eşim araya girdi. Bu sırada eşim de birkaç cop yedi.

Özgür Arık: Aracı Ahmet kullanıyordu. Polisler yol vermemizi istedi. Ahmet elini sallayıp geç manasında hareket yaptı. Polisler yanımıza geldiler. Ahmet’ten ehliyetini istediler. Ahmet ‘Ben askerim’ dedi. Fakat asker kimliği yanında olmadığından ibraz etmedi. Polisler de ‘Bana ne senin asker olmandan’ dedi. Tartışma çıkınca Ahmet bir yerleri aradı ve Kürtçe konuştu. Polisler biber gazı kullanınca Ahmet yere düştü. Araçtan inen kardeşlerim ve eşim de biber gazından etkilendiler.

Dilan Arık: Özgür arabadan inince yengem de indi. Bu esnada polislerin sıktığı biber gazından biz de etkilendik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!