13 ölümden sonra klima

Güncelleme Tarihi:

13 ölümden sonra klima
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 17:46

Şanlıurfa Cezaevi’nde çıkan yangında yaşamlarını yitiren 13 mahkumun cenazeleri DNA testlerinin İstanbul’dan gelmesinin ardından kimlik tespitleri yapılarak ailelerine teslim edildi. Cenazeler Gaziantep Otopsi Merkezi’nden alınarak Şanlıurfa’ya gönderildi. Kavganın nedenleri arasında gösterilen vantilatör tartışmasının ardından, bir kamyonet ile cezaevine buzdolabı ve klima getirildi.

Haberin Devamı

Ölen mahkumların yakınlarına bilgi veren Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, "Devlet bu iş için seferber oldu. Sayın Bakınımızın talimatıyla adli tıp çalışanlarının hepsi orada hazırdı. Sabaha kadar çalışılarak kimliklendirmeler yapıldı. Biz söylediğimiz süreden önce bunu yapacağız dedik ve bitirdik. En güvenilir, en sağlıklı ve mantıklı şekilde herkesin kimlikleri DNA yoluyla yüzde 100 belirlendi. Sizlerin de başı sağolsun. Burada Emniyet Müdürlüğü de seferber oldu. Sözümüz yerine geldi. Herkesin başı sağolsun" dedi.

Çevik kuvvet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, mahkum yakınları, kendilerine tahsis edilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil araçlarıyla cenazelerini alarak Şanlıurfa’ya götürdü.

CEZAEVİNE KLİMA VE DOLAP GELDİ

13 kişinin çıkan yangında yaşamını yitirdiği Şanlıurfa Cezaevi’nde, tutuklu ve hükümlüler arasında çıktığı iddia edilen kavganın nedenleri arasında gösterilen vantilatör tartışmasının ardından, bir kamyonet ile cezaevine buzdolabı ve klima getirildi. Öğleden sonra cezaevine gelen bir kamyonetin kasasında kutular içerisindeki dolap ve klimalar giriş kapısından içeri alındı. Dolap ve klimaların görevliler tarafından içeri alınmasının ardından kamyonet cezaevinden ayrıldı.

BDP’LİLER ZİYARET ETTİ

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de öğle saatlerinde geldikleri cezaevinde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 1 saat içeride kaldıktan sonra cezaevinden çıkan milletvekillerinden Ertuğrul Kürkçü, olayın meydana geldiği koğuşu ziyaret edemediklerini, yangından yaralı kurtulan 1 tutuklu ile görüşme fırsatı bulabildiklerini söyleyerek, "Görüştüğümüz kişi de aynı şeyleri ezberlemiş gibi tekrarladı. Korku içindeymiş gibi davranıyordu. Cezaevinde kapasitenin 3-4 katı insanın bulunması insani koşullarda yaşamdan uzaklaşılmasına yol açıyor" dedi.

BDP Milletvekili İbrahim Binici de, cezaevi koşullarını eleştirdi.

OĞLUNU ZİYARETE GELEN BABASININ PARASI ÇALINDI

Yaşananların ardından cezaevindeki oğlunu ziyarete gelen İsa Ercan’ın, otomobilinde bulunduğu iddia edilen 1800 lira parasının çalındığını söyleyerek polise şikayetçi oldu. Cezaevindeki oğlu Mehmet Ercan’ı ziyaret ettikten sonra dışarı çıktığında, canlı yayın araçlarının bulunduğu bölüme bıraktığı otomobilinin koltuğundaki paranın yerinde olmadığını söyleyen Ercan’ın şikayeti üzerine polis tarafından inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

CENAZELER TOPRAĞA VERİLİYOR

Haberin Devamı

Cezaevinde çıkan yangında hayatını kaybeden 13 kişinin cenazeleri kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi. Gaziantep Adil Tıp Kurumu'ndan alınan 13 tutuklu ve hükümlünün cenazesi Şanlıurfa’ya getirildi. Cenazelerden 1'i Muş'ta, 12'si ise Şanlıurfa merkez ile ilçelerinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze törenlerinde tutuklu ve hükümlü yakınlarının gözyaşı döküp, cezaevi koşullarına isyan ettikleri görüldü.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!