Van'da hayat durdu

Güncelleme Tarihi:

Vanda hayat durdu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 09:36

VAN’da gözaltına alınan 14 belediye, parti il ve ilçe başkanlarından sorgusu tamamlanan ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 4 belediye başkanı ile BDP Van eski ve yeni il Başkanı bugün adliye çıkarıldı. Gözaltına alınanlar emniyete götürülüp sorguya alınırken, Van kent merkezinde ise protestolar yapıldı. Van'da hayat adeta durdu.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, perşembe günü sabah erken saatlerde Van, Gaziantep ve İzmir’de eş zamanlı ’KCK’ operasyonu düzenledi. Yapıln eş zamanlı operasyonlarda, tümü BDP’li olan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler gözaltına alındı. Ayrıca, BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah, Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ile bazı BDP ilçe başkanları ile birlikte toplam 14 partili gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyete götürülüp sorguya alınırken, Van kent merkezinde ise protestolar yapıldı.

BDP'LÄ° BAÅžKANLAR ADLÄ°YEDE / WEB TV

Sorgusu tamamlanan Van Belediye BaÅŸkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Beldesi Belediye BaÅŸkanı Nezahat ErgüneÅŸ, Edremit Belediye BaÅŸkanı Abdulkerim Sayan, BaÅŸkale Belediye BaÅŸkanı Hecer Sarihan ile BDP Van il BaÅŸkanı Mihriban Åžah ve eski Ä°l BaÅŸkanı Cüneyt CaniÅŸ, bugün saat 06.00 sıralarında Van’ın Ä°skele Mahallesi’nde bulunan ve adliyeye çevrilen M Tipi Cezaevi binasına getirildi. Aynı operasyonda gözaltına alınan Muradiye Ä°lçesi BDP’li Belediye BaÅŸkanı Ä°zzet Çelik ise bir önceki gece nöbetçi mahkemeye çıkarılmış, kalp rahatsızlığı olduÄŸu için çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.  Â

Haberin Devamı

Van’da gözaltına alınan BDP’li belediye başkanı, parti il ve ilçe başkanları olmak üzere 14 kişiden sorgusu tamamlanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da aralarında bulunduğu 3’ü belediye başkanı 6 kişi bugün adliye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, perşembe günü sabah erken saatlerde Van, Gaziantep ve İzmir’de eş zamanlı ’KCK’ operasyonu düzenledi, tümü BDP’li olan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler gözaltına alındı. Ayrıca, BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah, Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ile BDP’li 5 yönetici dana gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sorgusu tamamlanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan ile BDP Van il Başkanı Mihriban Şah ve eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler bugün saat 06.00 sıralarında Van’ın İskele Mahallesi’nde bulunan ve adliyeye çevrilen M Tipi Cezaevi binasına getirildi. Aynı operasyonda gözaltına alınan Muradiye İlçesi BDP’li Belediye Başkanı İzzet Çelik ise bir önceki gece nöbetçi mahkemeye çıkarılmış, kalp rahatsızlığı olduğu için çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

BDP’lilerin adliyeye çıkarılmasının adından başta temizlik işçileri olmak üzere BDP’liler adliye önünde toplanmaya başladı.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANLARI VAN’DA

BDP’li belediye başkanlarının adliyeye çıkarılması sonrası başta Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu çevre il ve ilçelerdeki BDP’li belediye başkanları adliye önüne geldi. Baydemir, adliyeye giderken gazetecileri sorularını cevapladı. Baydemir, yapılanların zulüm olduğu görüşünü savunarak, "Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalı. Van daha depremin yaralarını sarmamıştı. Bu yapılan zulümdür. Bu zulüm bu akşam bitecek" dedi. Daha sonra adliyeye binasına Belediye Başkanı Osman Baydemir, Selim Sadak ve BDP Van Milletvekili Nazmi Gür alındı. Baydemir’in korumasının adliye binasına alınmaması kısa süreli tartışmaya neden oldu.

Haberin Devamı

BELEDİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

Bu arada, Perşembe günü yapılan gözaltıların ardından Van Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve depremden önce kullandığı hizmet binası önündeki oturma eylemi de sürüyor. Ayrıca kentte, bu günde çöpler toplanmadı. Temizlik işçilerinin çalışmaması yüzünden şehir merkezinde çöp yığınları oluştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!