IMF'ten Türkiye açıklaması

Güncelleme Tarihi:

IMFten Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 18:17

IMF'ten yapılan açıklamada, Türk ekonomisinin Avro Bölgesi'nde artan gerginliğe ve en gelişmiş ülkelerdeki zayıf iyileşmeye karşı dayanıklılık gösterdiği belirtilerek, “Ancak azalmakla birlikte kırılganlıklar sürmektedir” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

IMF'ten yapılan açıklamada, Ernesto Ramirez Rigo başkanlığındaki heyetin  son ekonomik gelişmeleri ve konsültasyon görüşmeleri hazırlıklarını ele almak  üzere 31 Mayıs–6 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da  ziyaretlerde bulunduğu hatırlatıldı.

Heyetin Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan üst düzey yetkililer ve uzmanlar  ile iş dünyasından temsilcilerle görüştüğü belirtilen açıklamada, şunlar  kaydedildi:

“Türk ekonomisi Avro bölgesinde artan gerginliğe ve en gelişmiş  ülkelerdeki zayıf iyileşmeye karşı dayanıklılık göstermiştir ancak azalmakla  birlikte kırılganlıklar sürmektedir.

2011 yılının ikinci yarısından itibaren makroekonomik politikalardaki  sıkılaştırma yerindedir ve yavaşlayan iç talebe katkı sağlamıştır. Cesaret verici  şekilde, ekonomi yumuşak bir inişe doğru yavaşlamaktadır ve böylece son iki yılda  oluşan dengesizlikleri düzeltmeye yardımcı olmaktadır.”
       
Yeni ziyaret Eylül'de
       
Dış şoklara karşı korunaklı olmak ve mevcut politika tamponlarını  güçlendirmek için mevcut 2012 bütçe hedeflerini ve sıkı para politikasını  sürdürmenin önemli olacağına dikkat çekilen açıklamada, buna karşın küresel  ekonomik gelişmelerin aşağı yönlü riskler arz ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Söz konusu risklerin gerçekleşmesi halinde güçlü kamu sektörü  bilançosunun, yetkililere konjonktür karşıtı politikalar için imkan sağladığı  belirtilen açıklamada, “Heyet toplantıya katılanlara zaman ayırdıkları ve  görüşlerini samimi bir şekilde ifade ettikleri için teşekkürlerini sunar.  Heyetin, IMF'nin üye ülkeleriyle yıllık bazda yürüttüğü olağan konsültasyon  görüşmelerini yapmak üzere Eylül ayında Türkiye'ye tekrar ziyarette bulunması  beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!