Zirveden sonra CHP’den açıklama

Güncelleme Tarihi:

Zirveden sonra CHP’den açıklama
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 17:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Erdoğan-Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı. İşte Loğoğlu'nun açıklamaları:

Haberin Devamı

Görüşme olumlu geçti. Türkiye’nin beklediÄŸi bu mesajın altını çizerek veriyorum sadece bu konu görüşüldü. Bu görüşmeden çıkan iki temel sonuç var. EÄŸer tüm partiler CHP’nin bu önerisine evet derse AKP bu öneriye olumlu bakıyor.  Â

Bu bir toplumsal mutabakat konusu olduğu için tüm partilerin evet demesi gerekiyor. MHP’nin bu konudaki katkısının mutlaka gerektiği ve MHP’nin bu hususta ikna edilmesi gerektiği noktasının altı muhataplarımız tarafından defalarca vurgulandı. Bizim hazırladığımız önerinin başlığı içeriği değişmez değil. Bu konuda diğer partilerin görüşleri farklı yaklaşımları tartışılabilir. Önemli olan tüm bu sürecin sonunda meclis çatısı altında dört partinin de katılacağı bir komisyon oluşturabilmek.

BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU'NDAN ULUDERE ZİYARETİ

Haberin Devamı

Türkiye’de son zamanlarda artan siyasi gerginliği yumuşatmak amacıyla Sayın Kılıçdaroğlu Uludere’ye Sayın Başbakan’la beraber gidebileceklerini söylediler.


CHP’nin önerisi yöntemsel unsurlar içeriyor. Bütün hikmet bu komisyonu oluşturabilmek. Gelişmelere göre diğer partilerden randevu isteyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı’na şu anda planlanmış bir ziyaret yok. Girişimden sonuç alamazsak başka bir fikir geliştireceğiz. Münhasıran bu konu üzerinde gelişti görüşme. Tutuklu milletvekilleri gibi başka konular gündeme gelmedi.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!