Üslubu insani değil

Güncelleme Tarihi:

Üslubu insani değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin’in açıklamaları doğru olmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Şahin’in sözleriyle ilgili açıklama yapan Çelik şunları söyledi: “Herkes bilir ki bu bölgede kaçakçılık yapanlar öyle veya böyle birilerine rüşvet vererek bu işi yapıyorlar. Kuzey Irak’ta PKK’nın kaçakçılıktan pay aldığı bilinmektedir. PKK’nın kaçakçılıktan beslenmesi ve kaçakçılıktan pay alması, sadece rızkını kazanmaya çalışan bu insanları PKK’nın figüranları yapmaz. Başından beri bu meselede partimizin ve hükümetimizin duruşu budur. Esasen hükümetin bu insanlara tazminat öngörmesi, tazminat ödemesi de bu insanların terörist olmadığını veya PKK’nın figüranları olmadığını göstermektedir. Bunlar kaçakçılık yaptığı için tabii ki suçludur. Ancak kaçakçılık suçuna verilecek ceza bellidir. Meselenin bu çerçevede ele alınması gerekiyor. Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamaların önemli bir kısmına katılmıyorum. Sayın Bakanın bu yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz. Sayın Bakanın  üslubunun ve yaklaşımının AK Parti hükümetine ve AK Parti’ye ait bir yaklaşım ve üslup olmadığı da ortadadır.” Çelik, dün Meclis kulisinde sohbet ettiği gazetecilerin, “Bombayı patlattınız” sözlerine, Şahin’in sözlerini işaret ederek, “Bomba dün patladı, ben itfaiyeci olarak devredeyim” dedi.

Haberin Devamı

Sözlerini geri alsın

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da Şahin’in sözlerine tepki göstererek, “Bakanın Uludere olayıyla ilgili sözlerine katılmam mümkün değil. İyi ve doğru bir üslup olmamıştır. Bu konuda konuşacak kişilerin kelimelerini de sözlerini son derece özenle seçmeleri ve hassasiyet göstermeleri gerekir. Bakan sözlerini geri almalıdır. Hiç kimsenin de bunu siyasi malzeme olarak kullanmaması gerekir” dedi.            

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!