Piknikte kenenin ısırdığı kadın öldü

Güncelleme Tarihi:

Piknikte kenenin ısırdığı kadın öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 14:56

TOKAT’ta iki hafta önce piknik sonrası boyunda fark ettiği kene devlet hastanesinde çıkarılan 56 yaşındaki Yeter Demir, bir süre sonra rahatsızlandı. Önce devlet hastanesine kaldırılan ardından da üniversite hastanesinde tedavi altına alınan Yeter Demir, dün akşam yaşamını yitirdi.

Kent merkezinde yaşayan iki çocuk annesi Yeter Demir eşi Yiğit Demir ve yakınlarıyla birlikte, iki hafta önce Artova ilçesinin Sivri köyüne pikniğe gitti. Burada eğlenen aile, daha sonra kent merkezine doğru yola çıktı. Boynunda bir şey olduğunu fark eden Yeter Demir, bunu eşine söyledi. Yiğit Demir, eşinin boynunda kene olduğunu görünce dokunmadan Tokat Devlet Hastanesi’ne gitti. Boynundaki kene burada alınan Demir, daha sonra da taburcu edildi.

3 gün sonra geri gelmesi istenen Yeter Demir, bu süre içinde evinde rahatsızlanınca devlet hastanesine getirildi. Ancak durumu ağırlaşan Demir, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalandığı belirtilen Yeter Demir, yoğun bakım servisi ünitesine alındı. Ancak Demir, dün akşam hayatını kaybetti.

"DEVLETİMİZ KENE İLE MÜCADELE İLACINI BULMUŞ DEĞİL"

Evde taziyeleri kabul eden Yiğit Demir, "Yoğun bakıma aldıklarında durumunun iyi olmadığını söylediler. Yapılabilecek her şeyi yaptıklarını, yapabilecekleri başka bir şey olmadğını ilettiler. Maalesef, devletimiz hala bu kenenin nereden geldiğini veya ne kadar insana zarar verdiğini çözmüş durumda değil. Artı daha bu kene için mücadele edecek ilacı bile bulmuş değil. Yani bizim üzüntümüz buradan" dedi.

Yeter Demir’in Karkın köyünde toprağa verileceği bildirildi.

2012-05-22 13:46:08
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!