4. yüz nakli ameliyatının ardından çıkan dram

Güncelleme Tarihi:

4. yüz nakli ameliyatının ardından çıkan dram
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 14:55

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün nakledildiği 34 yaşındaki Turan Çolak'ın İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan ailesi, oğullarının bir an önce yeni yüzüne kavuşmasını istiyor. Nakil yapılan Turan Çolak'ın annesi, ''Oğlum dün bize telefon açtı, 'Anne, Antalya'ya yüz nakli olmaya gidiyorum. Benimle biriniz gelin' dedi. Para olmadığından gidemedik'' dedi.

Haberin Devamı

Anne Necibe Çolak (65), 8 çocuğundan Turan Çolak'ın henüz 3,5 yaşındayken ocağın üzerine düştüğünü ve yüzünün yandığını söyledi.
Çolak, şöyle konuştu:

“Oğlum yüzü yandıktan sonra 9 ay İzmir'de tedavi gördü. Daha sonra köye döndük. Turan çok akıllı bir çocuktu, ilkokulda çok başarılıydı ama okutamadık. Kiraz Öğretmenevi'nde temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Dün bize telefon açtı, 'Anne, Antalya'ya yüz nakli olmaya gidiyorum. Benimle biriniz gelin' dedi. Para olmadığından gidemedik. Nasıl gidelim, 20 kilometre mesafedeki Kiraz'a gidemediğimiz için 1 aydır oğlumu görmüyorum. 3 lira gidiş, 3 lira geliş parası, onu veremiyoruz. İmkan sağlanırsa Antalya'ya oğlumun yanına gitmek isterim' dedi.

ÇOLAK AİLESİNDE İKİNCİ MUTLULUK

Turan Çolak’la maddi durumları yerinde olmadığı için Antalya’ya gidemeyen annesi ve amcası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla İzmir’in Kiraz İlçesi’ne bağlı Sırımlı Köyü’nden alınarak Antalya’ya götürüldü.

Haberin Devamı

Ailenin Antalya’ya gidemediğini öğrenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz’a ulaştı ve Çolak ailesinin Antalya’ya götürülmesini istedi. AK Parti’li Yılmaz da Sırımlı Köyü’ne gidip haberi verdi. Hemen hazırlıklarını yapan anne Necibe Çolak (64) ile amca Süleyman Çolak (57), AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığı’na götürüldü.

EN BÜYÜK HAYALİ OĞLUNU EVLENDİRMEK

Duygulu anlar yaşayan anne Necibe Çolak (64), "Mutluluğumu tarif edemiyorum. Maddi durumumuz yerinde olmadığı için gidemiyorduk ancak biraz sonra yola çıkacağız. Sayın bakanımıza teşekkür ederim. Bağış yapan aileye ne kadar teşekkür etsem az olur. İnşallah oğlum sağlığına kavuşur. Nakilden sonra oğlumun evlenmesini ve torunlarımı sevmeyi istiyorum. Umarım bunlar gerçekleşir" dedi.

Turan Çolak’ın amcası Süleyman Çolak (57), "Bağışta bulunan aileye teşekkür ederim. İlk fırsatta kendilerini ziyaret etmek istiyorum. Yeğenimin yanına gidiyor olmak bizleri çok mutlu etti. Onun yanında olup destek verebileceğiz" diye konuştu. AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz kendisine ait otomobille anne ile amcayı Antalya’ya götürmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

YÜZ NAKLİ OPERASYONU 9.5 SAAT SÜRDÜ

19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde 9.5 saat süren operasyonla 35 yaşındaki Turan Çolak’a nakledildi. Sabah saat 06.30’da başlayan ve 16.00’da sona eren ameliyatta ekibe Türkiye’nin ilk yüz naklini yapan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlık yaptı.

DR. ÖZKAN:YAPILAN OPERASYON TAM YÜZ NAKLİNİ AŞMIŞTIR / WEB TV

NAKLEDİLECEK YÜZ ANTALYA'YA BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV

TURAN ÇOLAK ANTALYA'YA GELDİ / WEB TV


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!