Tunceli'de çatışma

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide çatışma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 14:41

Tunceli' de Pülümür vadisi'nde yaşanan çatışmada 1 askerin şehit olduğu,çatışmanın devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

TUNCELİ’nin merkezi bağlı Alacık Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle çatışmaya girip kaçan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için yapılan takip sırasında Piyade Uzman Onbaşı Uğur Saka, teröristlerin araziye tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit oldu.

Tunceli’nin merkeze yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Alacık Köyü’nün Zel Dağı eteklerindeki Pülümür Vadisi’nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri bugün öğlen saatlerinde bir grup teröristin ormanlık alanda bulunduğunu belirledi.

Güvenlik güçleriyle bir süre çatışmaya giren teröristler, ormanlık arazide kaçarak izlerini kaybettirmek istedi. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için yapılan takip sırasında Piyade Uzman Onbaşı Uğur Saka, teröristlerin araziye tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit oldu.

Haberin Devamı

Kaçmaya çalışan 10-12 kişilik terörist grubunu etkisiz hale getirmek için bölgede Sikorsky helikopterlerle Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan profesyonel askerler indirilip, karadan da askerler sevk edildi.

UĞUR SAKA'NIN BABA EVİNDE YAS VAR/ FOTO GALERİ

Kobra helikopterler de teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş atına alıp bombaladı. Bölgeden zaman zaman silah sesleri geldiği belirtildi.

BÖLGEDE 4’ÜNCÜ ŞEHİT

Tunceli Zel Dağı eteklerinde PKK’lı teröristler 4 Mayıs günü konuşlu birliğe yoğun sis ve yağmurlu havada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş 1’i astsubay 3 asker şehit olmuştu. Bugün temas sağlanan PKK’lıların da saldırıyı düzenleyenler olduğu ve güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar nedeniyle bölgeden kaçamadıkları belirtildi.

SAKA'NIN BABA EVİNDE YAS VAR

Tunceli'de güvenlik güçlerinin yürüttüğü  arazi arama tarama faaliyeti sırasında mayına basarak şehit olan Uzman Onbaşı  Uğur Saka'nın Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki baba evinde yasa var.

Uzman Onbaşı Saka'nın şehit olduğu haberi, Esenyurt Mahallesi'nde oturan  baba Ali, anne Gülbane ve eşi Seda Saka'ya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay  Arkan Alacakurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı ve İlçe Emniyet  Amiri Ceyhun Yılmaz tarafından sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

Haberin Devamı

Oğlunun şehit olduğu haberini alan Ali Saka gözyaşlarına hakim olamadı.  Anne Gülbane Saka ile şehidin eşi Seda Saka ise sinir krizi geçirdi.

Saka ailesi akrabalarının ve vatandaşların taziyelerini de kabul etmeye  başladı. Şehidin baba evi ile mahalledeki diğer evlere Türk bayrağı asıldı.

Bu arada ailesinin tek erkek çocuğu olduğu belirtilen Uğur Saka'nın 3  aylık kızının bulunduğu öğrenildi.

GENELKURMAY BAŞKANI'NA BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli’de 1 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan açıklamada, “Sayın Başbakanımız Tunceli’de 1 askerimizin şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Necdet Özel’e bir başsağlığı mesajı göndererek üzüntülerini bildirmiştir” denildi.
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!