İzmir'de deprem

Güncelleme Tarihi:

İzmirde deprem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 18:00

İzmir ve çevresi Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Haberin Devamı

Bugün saat 17.48'de merkez üssü İzmir’in Karaburun İlçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında, Foça açıkları olan deprem bölgede şiddetli hissedildi.

Foça, Urla, Karaburun ve Çeşme ilçelerinin yanı sıra İzmir kent merkezinde de kısa süreli paniğe neden olan depremin hasara neden olmadığı belirtildi. Tatil ve havanın güzel olması nedeniyle dışarıda olan İzmirlilerin bir çoğu ise depremi hissetmedi.

İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İzmir'deki depreme ilişkin “Olumsuz bir durum tespiti veya bildirimi yok” dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, merkez üssü İzmir Körfezi olan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir merkez ve ilçelerdeki durumla ilgili görüşmeler yaptıklarını, kendilerine iletilen herhangi bir problemin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İlçelerle görüşmelere devam ettiklerini kaydeden Aydın, “Olumsuz bir durum tespiti veya bildirimi yok. İlk tespitlere göre can ve mal kaybı yok” dedi.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üssü yine İzmir Körfezi olan 3.2 ve 3.3'lük iki deprem daha kaydedildi.


İZMİR 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLE SALLANDI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!