Şırnak'ta bir uzman çavuş şehit

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta bir uzman çavuş şehit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2012 11:44

Şırnak'ın Uludere İlçesi Düğün Dağı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Uzman çavuş Kemal Aktay şehit oldu. Şehidin baba ocağı Malatya'ya ateş düştü.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’ndeki Düğün Dağı bölgesinde arama tarama faaliyetlerinde bulunan timde yeralan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Kemal Aktay, bastığı PKK’lı teröristlerin araziye döşediği mayının patlaması sonucu şehit oldu.

Uludere’nin Gülyazı Köyü, Irak sınırına sıfır bölgesinde bir grup PKK’lının tespit edilmesi üzerine güvenlik güçleri operasyon başlattı. Düğün Dağı bölgesinde askerlerin arama tarama faaliyeti sırasında Uzman Çavuş Kemal Aktay, teröristlerin daha önce araziye yerleştirdiği mayına bastı. Mayının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Aktay, olay yerinde şehit oldu.


/images/100/0x0/55eab8aff018fbb8f8927aac
Uzman Çavuş Aktay’ın şehit olmasının ardından güvenlik güçleri bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon bölgesine Sikorsky helikopterleri ile jandarma komandoları indirilirken, Gülyazı Jandarma Karakolu’ndan teröristlerin kaçabileceği alanlara top atışları yapıldı. Kuzey Irak sınırının bir çok noktasında başlatılan hava destekli operasyonlara devam ediliyor.

 

Haberin Devamı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / WEB TV

TÜMENDE TÖRENLE YAPILDI


Şehit Uzman Çavuş Kemal Aktay için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, askerler ve vatandaşlar katıldı. Basına kapalı yapılan törenin ardından şehit Kemal Aktay’ın cenazesi helikopterle memleketi Malatya’ya götürüldü.

 

ŞEHİDİN BABAOCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / Foto Galeri


KÖYÜNDE ŞEHİT ACISI


Şırnak Uludere'de teröristlerce döşenen mayına basması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın, Malatya'daki baba evinde yas var.

Uzman çavuş Kemal Aktay'ın (29), şehit olduğu haberi, Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Günedoğru köyünde yaşayan ailesi ve akrabalarını üzüntüye boğdu.

Haberin Devamı

İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Ahmet Karçak, acılı haberi anne Emine ve baba Yaşar Aktay'a verdi. Şehidin baba evinin önünde bir ambulans bekletilirken, Aktay ailesi akrabalarının ve köy halkının taziyelerini kabul etmeye başladı.

Baba Yaşar Aktay'ın metanetini korumaya çalıştığı, anne Emine Aktay ile diğer aile bireylerinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Öte yandan Aktay'ın baba evi ve bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. 5 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtilen Kemal Aktay'ın, bekar olduğunu ve3 kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.

ŞEHİDE TÜMENDE TÖREN DÜZENLENDİ  / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!