Arızalı gemiyi bir de fırtına vurdu

Güncelleme Tarihi:

Arızalı gemiyi bir de fırtına vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 00:00

Antalya’da makine arızası nedeniyle 2 Nisan’dan beri Gazipaşa açıklarında demirli bulunan ’Dak’ adlı kuru yük gemisi, önceki geceki fırtına esnasında zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

4’ü Türk 7 kişilik mürettebatı bulunan gemiden telsizle yardım çağrısında bulunuldu. Ancak Gazipaşa Liman Başkanlığı, olumsuz hava koşulları yüzünden gemiye gece müdahalede bulunamadı, sabah yardım gönderdi. Önceki geceki fırtınada Gazipaşa Balıkçı Barınağı’nda demirli bulunan Serhat Mavi’ye ait tekne battı. Teknenin denizden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Tozun ardı bereket: Bu yağmurda ıslanın

HACETTEPE Üniversitesi Prof. Dr. Cemal Saydam, bazı bölgelere lodosla Kuzey Afrika’dan çöl tozları taşındığını belirtti. Tozun ardından bahar yağmurlarının başlayacağını söyleyen Saydam, “Bunlar bereket yağmurları. Yağışın ardından gelecek yağmurlarda ıslanmaktan çekinmeyin. Gökten demirle beraber her türlü aminoasitler de yağıyor” dedi.

Türk tipi tsunami duvarı

Haberin Devamı

YURT genelinde 2 gündür etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına etkisini Antalya’nın Alanya ilçesinde de gösterdi. Deniz kenarına yakın 2 otelin restoran ve bar bölümleri, 4 metreyi bulan dalgalar nedeniyle sular altında kaldı. Otel çalışanları, portatif istinat duvarları ile dalgalara karşı mücadele verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!