Muhalefetten 28 Åžubat gözaltılarına tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Muhalefetten 28 Şubat gözaltılarına tepkiler
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 12, 2012 12:19

28 Şubat soruşturması kapsamında yaklaşık 30 adrese baskın yapıldı. 28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanlığı görevinde bulunan emekli Orgeneral Çevik Bir başta olmak üzere çok sayıda isim hakkında gözaltı kararı var. Muhalefet gözaltılara şu tepkileri verdi:

Haberin Devamı

CHP LÄ°DERÄ° KEMAL KILIÇDAROÄžLU:ÂAdaletin, insan haklarının gerektirdiÄŸi ÅŸekilde herkesin yargılanmasına biz ses çıkarmayız. Adil ÅŸekilde olmak koÅŸuluyla herkes gidip savunmasını yapabilir. Ama bugünkü Türkiye'de ben adaletin olmadığını söylüyorum, adalet yok. KiÅŸi savunma hakkını kullandı diye, hapse mahkum oldu bizim ülkemizde. Hangi adaletten söz ediyorsunuz? Adaleti intikam duygusuyla arayamazsınız. Adalet intikam duygusuyla aranırsa, orada adalet olmaz. Adalet yüce bir kavramdır, adalet toplumun vicdanı demektir. Verilen kararın, toplum vicdanında kabul edilmesi demektir. EÄŸer bir karar toplum vicdanında kabul edilmiyorsa o adalet deÄŸildir. Baskınlar uygulayacaksınız, insanları içeri alacaksınız, saatlerce ayakta bekleteceksiniz, iddianameler hazırlayacaksınız, savunmalara gizlilik kararı alacak yargıçlar, avukatlara vermeyecekler sonra siz adalet arayışında bulunacaksınız. Bunlar adalet deÄŸil. Adaletin olmadığı yerde saÄŸlıklı çalışan bir adli yargıda zaten olmaz

Haberin Devamı

BDP GRUP BAŞKANVEKİLİ HASİP KAPLAN: Soruşturmada ayrımsız davranılmalı, bütün boyutlarıyla araştırılmalı, özellikle Fırat'ın da ötesine geçilerek 1990'lı yılların faili meçhul cinayetleri ve diğer bütün karanlık olaylar araştırılmalıdır.

SAADET PARTİSİ (SP) GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞERAFETTİN KILIÇ:Çevik Bir'in 'balans ayarı yapıyoruz' derken gün gelip başka balans ayarları yapılabileceğini de bilmesi gerekirdi.

KILIÇ'IN AÇIKLAMASININ TAMAMI

28 ŞUBAT SÜRECİNDE SABAH GAZETESİ'NİN SAHİBİ OLAN DİNÇ BİLGİN: Gelişmeleri çok hayırlı bir süreç olarak görüyorum. Askerler o dönemde kendilerini ülkenin hakimi olarak görüyorlardı. Üniversitelerden, yargıçlara kadar her kesim baskı altındaydı. Basın da bu baskılardan nasibini almıştı.

ESKİ CUMHURİYET SAVCISI SACİT KAYASU: Artık bundan sonra hiç kimse darbe yapmaya heveslenemeyecek. Biliyorsunuz 28 Şubat başarılmış bir darbedir, 12 eylül de öyle... Darbe başarılmış bile olsa hiçbir şekilde bu kişiler yargı önünden kurtulamayacak. Bundan sonrası için ümit verici, bundan öncekiler için ise yapılanların hesabının verilmesi açısından yine de sevindirici bir durum. Çünkü bugüne kadar bunlar yargılanamadı. Bugünden sonra darbe yapmaya heves edenlerin bir kez değil bin kez düşünmeleri gerekir.

Haberin Devamı

SACİT KAYASU'NUN AÇIKLAMASININ TAMAMI

REFAH-YOL HÜKÜMETİ DEVLET BAKANLARINDAN AHMET DEMİRCAN: Yargı sürecinin başlaması fevkalade iyi bir şey.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!