Bülbülü altın kafese koymuÅŸlar ah vatanım demiÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 15:49

Esad zulmünden kaçan bin 622 Suriyeli Türkiye’ye sığındı. Konteyner kentten gelen fotoğraflara bakınca mültecilerin ilk işi başlarını sokacak bir ev bulmak, ikinci işleri ise Suriye’den haber alabilmek için çatılarına bir çanak anten yerleştirmek oluyor. Ne demişler; bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş.

Haberin Devamı

Suriye’de yaşanan iç karışıklık, onları çok sevdikleri ülke topraklarını terk etmek zorunda bıraktı…

 

Onbinlerce kişi arkalarında evlerini, yakınlarını kısacası tüm geçmişlerini bırakıp düştü yollara. Belki de yaşadıkları huzursuzluk ve korku onlara ‘başka çare yok’ dedirtti. Türkiye onlara yeni umutların, yeni hayatların vatanı olmak için açtı kapılarını.

 

Ãœlkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler için yeni bir hayat baÅŸladı. Åžimdilerde Hatay’da, Gaziantep’te,ÂKilis’te kurulan küçük kentlerde yaşıyor ve geride bıraktıkları evlerinin sıcaklığını tekrar bulabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Haberin Devamı

Aslına konteyner kentlerde bir evde olması gereken temel ihtiyaçların hemen hepsi mevcut. Onların istediği ise sadece huzur ve ülkelerinden gelecek iyi haberler…

 

SURÄ°YELÄ° MÃœLTECÄ°LERÄ°N KONTEYNER KENT YAÅžAMLARI - FOTO GALERÄ°

 

Yukarıdaki linkteki fotoğrafları mutlaka inceleyin. Siz de çok net bir şey göreceksiniz. Onların hayatları burada yeniden filizlendi, fakat akılları hala ülkelerinde ve orada yaşanan iç karışıklıkta. Hemen hemen hepsi Suriye’den bilgi alabilmek için konteyner evlerine bir televizyon almış. Çatılara bir bakın, antenlerin hepsi Suriye televizyon kanallarının çektiği yöne bakıyor. Tek bir güzel haber bile onları mutlu etmeye yetecek.

 

Sadece dün ve bugün (4-5 Nisan 2012), bin 622 Suriye vatandaşının ülkemize giriş yaptığını düşünürsek Suriyeli mülteci sayıları giderek artıyor ve artacak. Ve tüm yaşananlara rağmen onlar için hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor…

 

 

RAKAMLARLA KONTEYNER KENT

 

* Türkiye'ye sığınan mültecisi sayısı son verilere göre 21 bin 285'e yükseldi.

Haberin Devamı


* Hatay'da 7 bin 726 kiÅŸi,

* Gaziantep'in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinde 4 bin 770 kişi yaşamakta.

* Kilis'te 8 bin 724 kişi yaşamlarını sürdürüyor

 

* Ayrıca 33'ü refakatçi, 32'si hasta ve yaralı olmak üzere toplam 65 kişi hastanede bulunmakta.

 

 

https://twitter.com/#!/deniz_oner

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!