Görme engelliye biber gazı sıktı

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliye biber gazı sıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 00:00

Çanakkale’de 20 Mart sabahı Asaf Paşa Caddesi’nde 30 yaşındaki Cenk Yılmaz yönetimindeki otomobilin yan aynası, yayaları engellememek için kaldırımda yola yakın yürüyen Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı 35 yaşındaki İbrahim Batdal’ın koluna çarptı.

Haberin Devamı

Çarpmanın etkisiyle ayna kırıldı. Acil işi olduğunu belirterek olay yerinden ayrılmak isteyen Batdal ile tartışan sürücü Cenk Yılmaz, Batdal’ın katladığı bastonuyla kendisine vuracağını düşünerek cebindeki biber gazını çıkarıp gözlerine sıktı. Neye uğradığını şaşıran Batdal’ın gözleri Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde serumla yıkandı. İkilinin ifadeleri alındı, taraflar birbirinden şikayetçi olmadı.

‘Kör müsün’ dedi

Çevredeki esnafın, biber gazı sıkıldığını söylemesiyle durumu öğrendiğini belirten Batdal olayı şöyle anlattı: “Sürücü araçtan inip ’Kör müsün, görmüyor musun’ dedi. Ben de kör olduğumu söyledim ama inandıramadım. O anda çok acı hissettim. Kör bir insana niye biber gazı sıkılır anlamadım. Ama etkisi baya fazlaymış. İki gün gözlerimin sulanması geçmedi.”

Biber gazı sıktığı kişinin görme engelli olduğunu öğrenince utandığını belirten Cenk Yılmaz ise, “Talihsiz bir olaydı. Kafama bastonu yiyeceğim sandım. Beni gördüğünü varsayarak kendimi korumak için biber gazını çıkarıp yüzüne sıktım. Ama hiç görmediğini sonradan öğrendim. Bilseydim biber gazını kesinlikle sıkmazdım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!