Ankara'da 'KESK'in müdahale

Güncelleme Tarihi:

Ankarada KESKin müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 10:45

Ankara'da 4+4+4 protestosuna polis müdahale etti. KESK'in düzenlediği ve Çarşamba günü başlayan protesto eyleminde gergin bekleyiş devam ediyordu. Göstericilerin yürüyüşüne izin vermeyen polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Haberin Devamı

İşte Ankara'da Perşembe günü dakika dakika yaşanan olaylar:

19.00... ODTÜ'de 4+4+4 eylemi yapmak isteyen öğrencilere polis biber gazıyla müdahale etti.

17.45... VALİLİK: "YASAL İŞLEM BAŞLATTIK"

Ankara Valiliği, protesto gösterisini organize edenler hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

17.00… TOMBUL: “PİYASACI, MUHAFAZAR EĞİTİME KARŞI ÇIKMAK İSTEDİK”

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul toplanan kalabalıkla beraber bir basın açıklaması yaptı. Tombul açıklamasında “AKP eliyle getirilmek istenen neo-liberal, piyasacı, muhafazakar, otoriter eğitime karşı özgür aydınlık beyinler yetişsin istedik. Bunun için demokratik hakkımızı kullandık. Ancak anayasal hakkımız olan seyahat özgürlüğümüz bile engellendi. Bu ülkenin kolluk kuvvetleri öğretmenlere, eğitimcilere, halka gaz bombaları, tazyikli sular panzerlerle müdahale etti” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE MÜDAHALE ANI / WEB TV

Tombul’un açıklamasında sonra Tandoğan’da toplanan grubun dağılması beklenirken dağılmadılar. Polis yeniden gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti.

POLİS MÜDAHALESİNDEN KARELER

16.00.. GÖSTERİCİLER TEKRAR TOPLANDI, POLİS DAĞITTI

Polis tekrar toplanan gruplara müdahale etmeye devam ediyor.

15.15... VE MÜDAHALE

Polis saat 15.15 itibarıyla göstericilere müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahalede göstericilerle birlikte alanda bulunan milletvekilleri de etkilendi. BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü biber gazından fenalaşırken, Sebahat Tuncel ise tazyikli suyun etkisiyle yere düştü.

Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler ara sokaklara kaçarken, alandaki birçok iş yeri kepenklerini kapattı. Eylem nedeniyle bir polis helikopteri de havadan gözetim yaptı.

14.00... GERGİNLİK YAŞANDI

Polis gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu, protestocular ise ayrılmamakta kararlı. Polis, vekiller, basın mensupları ve vatandaşları da 'Görev alanımızı boşaltın' anonsuyla uyardı. Protestocu yavaş yavaş yürümeye başladı. Polis ekipleri de safları sıklaştırdı.

Yurdun çeşitli yerlerinden Ankara'ya gelerek Kızılay'da zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto eden KESK'e bağlı sendikaların üyeleri geceyi Kızılay'da GMK Bulvarı'nda geçirdi. 

Haberin Devamı

4+4+4 GAZ

13.45... KESK: "MECLİS'E YÜRÜYECEĞİZ"

Ancak KESK, polisin saat 14.00'e kadar verdiği izni yeterli bulmadı. KESK yönetimi, vekillere daha yakından seslenmek için Meclis'e yürüme kararı aldı. "2 gündür demokratik tepkimizi görmeksizin yasanın genel kuruldaki görüşmeleri devam ediyor. Biz de vekillere yakından seslenmek istiyoruz" diyen KESK Başkanı Lami Özgen, Meclis'e yürümekte kararlı olduklarını açıkladı.

CHP'li Levent Gök göstericiler ve polis arasında arabuluculuk yapıyor.

13.30... CHP'Lİ VEKİLLER DEVREYE GİRDİ

Polisin protestoculara verdiği sürenin dolmasının ardından emniyet güçlerinin müdahale yapacağı anda CHP'li vekiller Musa Çam ve Süleyman Çelebi devreye girdi. Emniyet yetkilileri saat 14.00'e kadar süre verdi.

Haberin Devamı

13.20... POLİS BİR SAAT SÜRE VERDİ

Güvenlik güçleri anonslarla eylemin yasal olmadığını belirterek eylemcilerden bir saat içinde dağılmalarını istedi, aksi takdirde müdahale edileceğini bildirdi.
Bunun üzerine bir açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, eylemin demokratik hakları olduğunu belirtti. Eylemi öğleden sonraya kadar sürdüreceklerini ifade eden Özgen, polis müdahalesinin yasalara aykırı olacağını savundu.

Sloganlar atan grubun meydandaki bekleyişi sürüyor.

OLAYLI GÜNÜN ÖZETİ

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto etmek için Kızılay Meydanı'na gelen KESK üyelerine polis dağılmaları için bir saat süre verdi. Ancak bu süre saat 11.30 itibariyle sona erdi. Polisin müdahale edeceği sırada devreye CHP'li vekiller Süleyman Çelebi ve Musa Çam girdi. Emniyet yetkilileri protestoculara saat 14.00'e kadar süre verdi. İlk karara göre grup, o saate kadar şu anda bulundukları yerde, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda, bekleyecek ve sonra da dağılacaktı. Ancak KESK, “vekillere yakından seslenmek istiyoruz” diyerek Meclis’e yürümekte kararlı olduklarını açıkladı. Polis gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Milletvekillerinin arabuluculuğunda yapılan pazarlıklar da sonuç vermeyince polis göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ'DE 4+4+4 PROTESTOSU

KIZILAY MEYDANI'NDA 4+4+4 PROTESTOSU / WEB TV

GÖSTERİCİLER SOKAKTA SABAHLADI / FOTO GALERİ

OTOBÜS DURDURULUNCA, YHT İLE ANKARA'YA GELDİLER

PROTESTODA ARBEDE ÇIKTI / WEB TV

KESK EYLEMİ VE GERGİNLİĞİN FOTOĞRAFLARI

ADANA'DA DA 4+4+4 PROTESTOSU YAPILDI / Foto Galeri

İZMİR'DE KESK ÜYELERİNE MÜDAHALE

ANKARA'DA EYLEM GÜNÜ

ANKARA VALİLİĞİ: "ENGELLEYECEĞİZ"

POLİS MÜDAHALE ETTİ / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!