2020 sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Kontenjan ve branş dağılımı nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

2020 sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır Kontenjan ve branş dağılımı nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2020 20:02

20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ön başvuru sürecini 6 Ocak'ta başlattı. Aylardır başvuruları bekleyen öğretmen adayları, MEB İKGM başvuru ekranı aracılığı ile sözleşmeli öğretmenlik branş dağılımına göre işlemlerini tamamlayacaklar. Peki, 2020 sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Kontenjan ve branş dağılımı nasıl olacak? İşte, 2020 sözleşmeli öğretmenlik alımlarına yönelik detaylar.

Haberin Devamı

Toplam 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak olan MEB, kadro dağılımı listelerini yayımladı. 6 10 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek ön başvurular bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılacak. Peki, sözleşmeli öğretmen başvurusu hangi kadrolardan alım olacak? Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nereden yapılır? İşte, sözleşmeli öğretmenlik kadro dağılımı ve başvuru sürecine dair ayrıntılar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurucu süreci önceden de duyurulduğu gibi 6 Ocak'ta başladı. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvurular elektronik ortamda "https://ilkatama.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Başvuru onayları, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.

Haberin Devamı

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

MEB İLK ATAMA BAŞVURU SAYFASI

EN ÇOK ATAMA YAPILACAK ALANLAR

Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı.

Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.

SÖZLÜ SINAV MERKEZLERİ 21 OCAK'TA AÇIKLANACAK

MEB'in internet sitesinden açıklanan 2020 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı takvimine göre 6-10 Ocak'taki ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan edilecek.

Sözlü sınavlar 5-22 Şubat'ta yapılacak, sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak. Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları alanlara göre, 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak. Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili türden 50 ve üzerinde puanının olması gerekecek.

BAKMADAN GEÇME!