Bekçilik sınav sonuçları EGM tarafından açıklandı - 2019/2. Dönem sınav sonuçları sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik sınav sonuçları EGM tarafından açıklandı - 2019/2. Dönem sınav sonuçları sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2019 21:15

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar - 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr ve/veya odsgm.meb.gov.tr ile www.pa.edu.tr internet adreslerinden görüntüleyebilecek. İşte, 2019/2. Dönem bekçilik sınav sonuçlarına yönelik detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından açıkladı. Adaylar, 24 Ağustos 2019 tarihinde yapılan sınav sonuçlarına internet üzerinden erişebilecekler. Sınavdan başarı ile geçen adaylar, bir sonraki süreç olan fiziki mülakata dahil olacak. Peki, sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, bekçilik yazılı sınavı sonuç sorgulama ekranı.

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda, şu ifadeler kullanıldı;

2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuç bilgileri yayınlanmıştır. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Fiziksel Yeterlilik ve Mülakat sınavına çağırılacaktır.

MEB ÜZERİNDEN SINAV SONUCU SORGULAMA SAYFASI

FİZİKİ MÜLAKAT NASIL YAPILACAK?

Sınav sonucuna göre başarılı olan adaylar, bu kez fiziki yeterlilik sürecine dahil olacak. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek şu şekilde yapacak;

Haberin Devamı

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılacak.

Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılacak.

Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılacak.

BAKMADAN GEÇME!