PKK yandaşı bomba yaparken doğum gününü kutlamış

Güncelleme Tarihi:

PKK yandaşı bomba yaparken doğum gününü kutlamış
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2012 15:55

MERSİN’de terör örgütü PKK yandaşlarının el yapımı bomba hazırladıkları hücre evi ortaya çıkartıldı. Evde ele geçirilen bir görüntüde bomba yapan bir gencin doğum günü kutladığı anlaşıldı.

Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bir çalışma sonucu 14 Şubat’ta Hal Mahallesi’nde bir hücre ev olduğunu saptadı. Çevik Kuvvet ekiplerinin de desteğiyle baskın yapılan evdeki aramada 27 kola kutularında hazırlanmış el yapımı bomba, 3 kar maskesi, 1 eldiven, 1 pompalı tüfek ve bol miktarda fişeği, demir kesme makası, boru anahtarları, bomba imalatı için gerekli malzemeler, fotoğraf makineleri, kameralar bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.

Polis evde bulduğu kamerada yaptığı incelemede ilginç görüntülere rastladı. Yakalanan gençler arasında bulunan bomba hazırlayan 18 yaşındaki O.A.’nın baskından bir gün önce 17 yaşından 18 yaşına girdiği ve bu gününü arkadaşları ile birlikte bomba yaptıkları hücre evde parti vererek kutladığı ortaya çıktı. Gençlerin bu kutlamayı da kameraya kaydettikleri ortaya çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!