2017 Kurbanlık fiyatları açıklandı! Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

2017 Kurbanlık fiyatları açıklandı Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 09:19

2017 Kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Kurbanlık fiyatları Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatları tespit edildi. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için belirledi. Peki, kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Haberin Devamı

2017 Kurbanlık fiyatları bu yıl da vatandaşlar tarafından araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Kurban Bayramı'na çok az bir zaman kala vatandaşlar dini vazifelerini yerine getirmeyi bekliyorlar. Kurban kesimi için bu yıl fiyatlarda artış olup olmadığı araştırılan konular arasında. Peki, 2017 Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Kurban kesim bedeli ne kadar?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dişi düve kesimine yasak getirildiğini ve kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini açıkladı. Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, dişi düve kesiminin zaten yasak olduğunu, ancak yeniden gündeme getirilmesinin caydırıcı olacağını belirterek, kararı olumlu bulduklarını ifade etti. Ahmet Kırlıoğlu, "Böyle bir yasak zaten vardı, ama uygulanmıyordu. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Hayvan sayısının çoğalmasını sağlamalıyız. Normalde de düve kesilmemesi lazım. Dişi olmazsa üretimi yapamayız. Biz bunu baştan beri savunuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"ÜRETEN KALMADI"

Canlı büyükbaş hayvanların ithalat gümrük vergisi yüzde 135'ten yüzde 26'ya düşürüldü. Karkas et ithalatında ise, yüzde 100- 225 arasında olan gümrük vergisi yüzde 40'a indirildi. Sektörde atılan bu adımlar yetiştiricilerin tepkisini çekti. Birlik Başkanı Kırlıoğlu, bu adımı talihsiz bir karar olarak yorumladı. Kırlıoğlu, "Et yurt dışında da pahalı. Yurt dışında da hayvan yok. Getirseler dahi çözüm olmaz. Çözüm, yerli üreticinin üretmesidir. Bizim desteklenmemiz lazım. İnsanlar hızla tarımdan, hayvancılıktan kaçıyor. Üreten kişi kalmadı. Piyasada küçükbaş bulamıyoruz. Girdi maliyetleri çok fazla. Sürekli ithalat kozunu kullanarak hayvan varlığımızı artıramayız" diye konuştu.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatları tespit edildi. Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda , Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

KURBAN KESİM BEDELİ HAKKINDA

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl  kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da kurban programına katılıp kurbanlarını kestirebilir” diye konuştu.

Vatandaşların 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade eden Tutkun, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!