2016 TÜVTÜRK araç muayene ücretleri ne kadar? TÜVTÜRK randevusu nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

2016 TÜVTÜRK araç muayene ücretleri ne kadar TÜVTÜRK randevusu nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 12:03

Her sene Aralık ayında Resmi Gazete’de yayınlanan “Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu” ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2016 senesinde yeniden belirlendi. Bu kapsamda araçlara yapılması gereken TÜVTÜRK muayene ücretlerinde de düzenleme yapıldı. Peki, TÜVTÜRK muayene ücretleri ne kadar oldu? TÜVTÜRK muayene randevusu nasıl alınır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

Araç muayeneleri TÜVTÜRK istasyonlarında ya da gezici TÜVTÜRK mobil istasyonlarında uygulanmaktadır. TÜVTÜRK muayenesi için öncelikle araç sahiplerinin randevu almaları gerekmektedir.

TÜVTÜRK MUAYENE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

TÜVTÜRK tarafından sunulan online muayene randevusu hizmeti için araç sahiplerinin https://reservation.tuvturk.com.tr/Web.UI/ web sitesine girdikten sonra istenen bilgilerin (Plaka No, Şehir) girilmesi gerekmektedir. Sonrasında ‘Devam’ butonuna tıklayan araç sahiplerinden bazı detaylı bilgiler istenecektir. O bilgiler şunlardır;

-Randevu alınacak araç türü

-Hizmet türü (Genel Muayene veya Muayene Tekrarı, Tespit Muayenesi)

-Randevu almak istenen tarih

-Son muayene geçerlilik tarihi

-Muayene yaptırılmak istenen istasyon

-Randevu saati

-İletişim bilgileri

Haberin Devamı

İstenen bilgilerin girilmesinin ardından ‘Randevuyu Onayla’ seçeneğini tıklayarak randevu alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

TÜVTÜRK MUAYENESİNDE GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

TÜVTÜRK muayene randevusu alındıktan sonra muayene günü araç sahiplerinin yanında getirmesi gereken bazı belgeler vardır. Bu belgeler ise şunlardır;

-Ruhsat (Trafik Tescil Belgesi ve Motorlu Araç Trafik Belgesi)

Aracınızın ruhsatı muayene sırasında mutlaka yanınızda olmalıdır. Satış ve devirlerde, Tescil Belgesi noter tarafından alındığından yenisi düzenlenene kadar, noter tarafından verilen "EK-44 Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge" (geçerlilik tarihi dolmamış) muayene sırasında yanınızda olmalıdır.

-Trafik Sigortası

Trafik sigortanızın tarihini muayene öncesi kontrol edin. "Trafik Sigortası" insan taşımada kullanılmayan römorklar hariç tüm araçlar için zorunlu bir belgedir.

-Vekalet Durumu

Muayeneye getireceğiniz araç size ait değil ise bu konudaki esaslara uyunuz. T.C Kimlik no'sunu gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınızda getiriniz.

-LPG/CNG'li Araçlar

Muayeneye gelirken LPG/CNG Tankının üzerinde yer alan bilgi etiketindeki bilgilerinin okunur

şekilde gelmesi gerekmektedir. LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde "Montaj Tespit Raporu" ve "Gaz Sızdırmazlık Raporu" zorunlu evraktır.

Haberin Devamı

TÜVTÜRK GECİKME BEDELİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

TÜVTÜRK muayenesi için alınan randevularda muayeneye gidilmemesi durumunda gecikme bedeli hesaplaması yapılmaktadır. Gecikme bedeli ise muayene geçerlilik tarihinden itibaren alınmaktadır. TÜVTÜRK tarafından sunulan hizmetlerden biri olan ‘Gecikme Bedeli Hesaplama’ hizmeti sayesinde gecikme bedelinizi hesaplayabilirsiniz.

Bunun için http://www.tuvturk.com.tr/gecikme-bedeli.aspx web sitesine gidilerek istenen bilgilerin girilmesi gerekmektedir. bu bilgiler ise şunlardır;

-Aracın cinsi

-Muayeneye gideceği tarih

-Son muayene geçerlilik tarihi

Bu bilgileri girdikten sonra ‘Sorgula’ butonuna basan araç sahiplerinin gecikme bedelleri ekrana gelecektir. Muayene gecikme bedelinin ise Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na ödenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

2016 TÜVTÜRK MUAYENE ÜCRETLERİ

2016 senesi için belirlenen TÜVTÜRK muayene ücretleri şu şekildedir;

Otobüs muayene fiyatı - 258,42 TL

Kamyon muayene fiyatı - 258,42 TL

Çekici muayene fiyatı - 258,42 TL

Tanker muayene fiyatı - 258,42 TL

Otomobil muayene fiyatı - 191,16 TL

Minibüs muayene fiyatı - 191,16 TL

Kamyonet muayene fiyatı - 191,16 TL

Özel amaçlı taşıt muayene fiyatı - 191,16 TL

Arazi aracı muayene fiyatı - 191,16 TL

Römork muayene fiyatı - 191,16 TL

Yarı römork muayene fiyatı - 191,16 TL

Traktör muayene fiyatı - 97,94 TL

Motosiklet muayene fiyatı - 97,94 TL

Motorlu muayene fiyatı - 97,94 TL

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜMÜ NEDİR?

TÜVTÜRK muayenesi aldığınız zaman aracınızın ‘Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü’nün yapıldığına emin olmalısınız. Eğer aracınızın Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapılmazsa araç muayenede ‘Ağır Kusurlu’ olarak değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan Egzoz Gazı Emisyonları'nın kontrolüne dair hazırlanan yönetmelik gereğince yapılır.

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünü 81 ildeki tüm sabit TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında, gezici istasyonlarda ve TÜVTÜRK İstanbul Maslak, Antalya, İzmir ve Fethiye’de bulunan motosiklet muayene istasyonlarında yaptırılmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!