TEOG 2016 sınavı ne zaman yapılacak? İşte MEB'İn açıkladığı TEOG sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

TEOG 2016 sınavı ne zaman yapılacak İşte MEBİn açıkladığı TEOG sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 12:23

TEOG 2016 sınavı için hazırlıklar sürüyor. Günümüzde liseye geçiş sınavı olarak nitelendirilen TEOG 2016 sınavı için tarih belli oldu. İyi bir lise öğrenimi için canla başla mücadele eden aile ve öğrencilerin merakla beklediği sınavın tarihi MEB sınav takviminde belirtildi. Peki sınava gelirken öğrenciler yanından neler bulundurabilecek, sınav kuralları nasıl olacak? İşte TEOG 2016 sınavı ne zaman sorusunun yanıtı ve bahsi geçen detaylar

Haberin Devamı

TEOG 2016 sınavının ne zaman yapılacağı binlerce öğrenci tarafından merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm ülke genelinde gerçekleştirilen TEOG sınavı için e-kılavuz yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul son sınıf öğrencilerinin liseye geçiş için yarışacağı TEOG sınavının tarihi açıklandı. Peki, TEOG 2016 sınavı ne zaman yapılacak. İşte o tarih.

TEOG 2016 NE ZAMAN YAPILACAK?

TEOG, her dönem bir kez düzenlenen ve ortaöğretime geçecek olan öğrencilerin seviyelerinin tespit edildiği bir sınavdır. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG sınavının ilki 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında, 23-24 Kasım’da, mazeret sınavları ise 10-11 Aralık 2016'da yapılacak. TEOG ikinci dönem sınavları ise ise 26 ve 27 Nisan 2017'de mazeret sınavları da 20 ve 21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. Ortak sınavlar, yurt dışı başvurusu, sınav tedbiri alınacak öğrencilerle ilgili işlemler ve sınavlar hakkında temel ilkeler, sınav takvimi gibi bilgileri içeren TEOG e-kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Ortak sınavlara dair bilgileri içeren bu kılavuzda işlemlerin daha hızlı gerçekleştirilebilmesi için bazı değişiklikler yapıldı.

Haberin Devamı

TEOG KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

SINAVDA YASAK OLAN MATERYALLER

TEOG'a giren öğrencilerin kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik veya mekanik cihazları sınava alınmayacaklar. Yasak olduğu belirtilen bu materyalleri yanında bulunduran öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

SINAVA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

TEOG sınavına itirazda bulunacak adayların soru ve cevap anahtarlarının yayımlanmasından itibaren 5 günü geçirmemesi gerekiyor. İtiraz başvuruları İÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek. Sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının "http://www.meb.gov.tr" internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmayacak.

Haberin Devamı

ORTAK SINAVLARIN YAPILACAĞI DERSLER

Türkçe, matematik, fen bilimleri, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinin öğretim programlarında yer alan kazanımlarını öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!