2013'te yılda 14 bin tıp öğrencisi alınacak

Güncelleme Tarihi:

2013te yılda 14 bin tıp öğrencisi alınacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 17:59

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de doktor açığı olduğunu, bunun önemli nedenlerinden birinin de ‘açık olmadığını' savunan meslek örgütleri olduğunu belirterek, 2013 yılında tıp fakültelerine 14 bin öğrenci alınacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Alanya AKP İlçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Genel Kurulu'na katılmak için saat 14.00 sıralarında karayoluyla ilçeye geldi. Alanya Devlet Hastanesi'ni ziyeret ederek Başhekim İsmail Başaran'dan hastane hakkında bilgi alan Akdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ, Türkiye'de halen doktor sayısı konusundaki açığın herkesçe bilindiğini kaydederek, “Bu yıllardan beri gelen bir sorun. Türkiye'de yıllardır ‘doktor sayısı fazla' diyorlardı. Türkiye'deki doktor sayısının az olmasında maalesef meslek örgütlerinin de katkısı var. Üniversitelerde bu anlamda arzu ettiğimiz bir anlayışı şimdiye kadar sağlayamadık. Ama YÖK ile son 1 yıl içerisinde görüşebilir hale geldik” dedi.

Şu an yılda 4 bin 500 olan tıp fakültesi öğrenci sayısının bu yıl 6 bine çıktığını belirten Akdağ, “Gelecek yıl 7 binin üzerine çıkmasını hedefliyoruz. 5 yıl içerisinde bu rakamı 14 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece 2013 vizyonunda Türkiye'deki doktor sayısını daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni Sosyal Güvenlik Yasası uyarınca halkın muayene için hastanelerde ödediği katkı payını değerlendiren Bakan Akdağ, “Devlet hastanesine 3, özel hastaneye 10 YTL katkı payı ödenecek. SGK'nın devamı açısından bunu makul buluyorum, çünkü vatandaşın ödeyemeyeceği rakamlar değil” dedi. Vatandaşların özel hastanelere yapacağı ödemelere üst sınır getirildiğini vurgulayan Akdağ şöyle devam etti:
“Bu rakam, faturanın en fazla yüzde 30'u olacak. Böylece vatandaşı bu konuda korumuş olduk. Ama acil hasta, ister devlet ister özel hastaneye başvursun, yoğun bakım ve yataklı tedavi gerektirse bile bu hastadan 5 kuruş dahi talep edilmeyecek. Hastanın başka bir yere nakledilmesi gerekirse de bunu 112 Acil Servis ambulansı aracılığıyla yapacak. Vatandaş olarak hakkımızı bilelim. Mevcut düzenlemenin en önemli tarafı budur.”

Akdağ, daha sonra Alanya AKP İlçe Teşkilatı'nın 3. olağan genel kuruluna katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Hüseyin Güney yeniden aday oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!