2008’deki Obama değil

Güncelleme Tarihi:

2008’deki Obama değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Demokratlar’ın Kuzey Carolina’daki üç günlük kurultayı Obama’nın konuşmasıyla sona erdi. 2008’de ‘değişim’ sloganıyla başkan seçilen Obama için bu sefer salon üzerinde “ileri” yazan dövizlerle süslenmişti. Ancak hitabetiyle güçlü Obama’nın konuşması sönük bulundu. Başkan, Bill Clinton’ın bir gece önceki konuşmasının dahi gölgesinde kaldı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, 2004’teki parti kurultayında adı çok bilinmeyen genç bir senatörken yaptığı unutulmaz konuşması ve 2008 seçiminden önce Denver’da bir stadyumda 80 bin kişinin önünde gerçekleştirdiği başkanlık kabul nutkundan sonra önceki gece Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde siyasi kariyerinin üçüncü kurultay konuşmasını gerçekleştirdi. İlk ikisinden farklı olarak halkın karşısına bu sefer iktidarda olan bir politikacı olarak çıkan Obama, dört yıllık dönemini savundu. “Bu seçim, iki aday ve parti arasında değil. Amerika için iki farklı yol, gelecek için birbirinden kökten farklı iki farklı vizyon arasında bir tercih” diye konuştu.

İstihdam şoku

Bazı yorumculara göre fazla dürüst davranıp, istihdam ve ekonomiye ilişkin fazla karamsar bir tablo çizen Obama, üç yıldır yüzde 8’in üzerinde seyreden işsizlik oranına hiç değinmeden, ülkedeki ekonomik durumun düzelebileceğini savundu. Ama dün açıklanan istihdam rakamları, Obama Kampanyası’na sönük kalan kapanış konuşmasından sonra başka darbe indirdi. Seçime 60 gün kala, ABD’nin son bir ay içerisinde sadece 96 bin yeni istihdam yaratabildiği açıklandı. Artık iş aramaktan vazgeçenler sayesinde işsizlik oranı yüzde 8.3’ten 8.1’e indi. Fakat hedeflenen 200 bin aylık istihdam rakamının çok altında kalındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!